Κασσελάκης στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει από μηχανής θεός δεν υπάρχει»

Όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές ξεκαθάρισε ότι: «Το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι διαφορετικός, σύγχρονος, ανανεωμένος», προαναγγέλλοντας πως πρέπει να ανοίξουν το κόμμα «ώστε να είναι πιο προοδευτικό και πιο φιλόξενο».

Αυτή την ανάγκη όπως τη χαρακτήρισε «θα τη δούμε κατάματα στο καταστατικό συνέδριο. Οι αλλαγές πρέπει να πείθουν ότι είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών» ανέφερε. Παράλληλα προανήγγειλε νέες κάλπες για πρόεδρο στον επανιδρυμένο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Και αν είναι η προϋπόθεση νέα εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, τότε θα ανταποκριθώ σ’ αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Γιατί πρέπει πάντα η ηγεσία να έχει τη σφραγίδα της βάσης. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής θεός, δεν υπάρχει».

Ακόμα συμπλήρωσε πως: «Η ψήφος του λαού με ανέδειξε αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε σε αντίπαλό της». «Ελάτε να φτιάξουμε το κόμμα του μέλλοντος» κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπολύοντας παράλληλα βέλη κατά του Παύλου Πολάκη που απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, με τη φράση «Σ’ αυτό το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς δεν θα υπάρχουν αποχές από θέματα αρχής».

Ακόμα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας αλλά με «σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων».

«Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή, που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει να μας δει η κοινωνία να καταθέτουμε προτάσεις. Ελάτε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι με το τζάκι Μητσοτάκη, το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς και είμαστε τώρα. Ανεξάρτητα από την απόφασή σας θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».