Καστοριά και Άργος Ορεστικό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία
Μετα το Δήμο Νεστορίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού λόγω της κακοκαιρίας.
Οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού κηρύχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, καθώς και μετά από γραπτά αιτήματα των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2026 και επιτρέπει την άμεση διάθεση και κινητοποίηση όλων των αναγκαίων πόρων, μέσων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών, την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των κατοίκων και των υποδομών σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025 είχε ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο δήμος Νεστορίου για τα ίδια έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Εκπαιδευτικά Κέντρα «Ορμή – Άριστα»: 40 χρόνια επιτυχιών και το αδιαχώρητο στη «Γιορτή της Τούρτας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Προβολή της ταινίας «Άγιος Παΐσιος» στο Μιντιλόγλι ΦΩΤΟ
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Στα Σαγαίικα ο αγαπημένος Καραγκιόζης ΦΩΤΟ
