Κατασχέθηκαν 71.560 κροτίδες σ’ ένα μήνα από την Ασφάλεια Πατρών

Δύο συλλήψεις σε «ντου» της Ασφάλειας Πατρών σε περιοχές της Αττικής. Κατασχέθηκαν χιλιάδες κροτίδες.

κροτίδες

Το βλέμμα στην παράνομη διάθεση και πώληση κροτίδων και βεγγαλικών έχει στραμμένο αυτή την περίοδο η τοπική ΕΛΑΣ και ήδη η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχει προχωρήσει στη σύλληψη δυο ατόμων κι έχει κατασχέσει μεγάλες ποσότητες, σε «εφόδους» που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα ενός μήνα σε περιοχές της Αττικής.

Σε αστυνομική επιχείρηση, όπως έγραψε η «Πελοπόννησος», τη Δευτέρα στην Αγία Βαρβάρα, σε διαμέρισμα 55χρονου εντοπίστηκαν 15.000 κροτίδες, 4 όπλα -3 πιστόλια κρότου με τρεις γεμιστήρες και ένα περίστροφο ρίψης φωτοβολίδων- 1.622 φυσίγγια κρότου και περίπου 13 κιλά λαθραίου καπνού. Επιπλέον στην κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν 40 κάλυκες κυνηγετικού όπλου, 72 καψούλια πυροδότησης πυροτεχνημάτων, 7.250 άδειοι σωλήνες τσιγάρων και 18 μπαταρίες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, φωτοβολίδες συσκευή εκτόξευση, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα. Θ’ απολογηθεί την Πέμπτη μετά την προθεσμία που έλαβε χθες, από τον εισαγγελέα Αθηνών.

Στις αρχές Μαρτίου, η πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομία ήθελε άνδρας που διατηρεί κατάστημα εμπορίας πυροτεχνίας στην Αττική, να κατέχει παράνομα εμπόρευμα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από έρευνα, έφθασαν στα ίχνη 43χρονου, ο οποίος εν αγνοία του, καθώς είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, τους οδήγησε σε αποθήκη που διατηρούσε στο Αιγάλεω. Εκεί βρέθηκαν 56.560 κροτίδες, 375 ναυτικές φωτοβολίδες, 48 πιστόλια φωτοβολίδων, 278 καπνογόνα, ένα αεροβόλο πιστόλι με δύο γεμιστήρες και δυο αμπούλες αέρος.

κροτίδες

Υπενθυμίζεται πως, στα μέσα Φεβρουαρίου σε κατάστημα στην Κάτω Αχαΐα, εντοπίστηκαν 14.860 κροτίδες και 2.601 βεγγαλικά και καπνογόνα σε κατάστημα 50χρονου εμπόρου που συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

κροτίδες