Κεμπέκ: Δασικές πυρκαγιές απείλησαν φυλακή υψίστης ασφαλείας

Απομακρύνθηκαν 225 κρατούμενοι.

Καναδάς - φωτιά

Περίπου 225 κρατούμενοι εκκενώθηκαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κεμπέκ του Καναδά, καθώς οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή θέτουν σε κίνδυνο το ίδρυμα.

Η εντολή εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το newsbeast, η περιφερειακή υπηρεσία για την προστασία των δασών από τις δασικές πυρκαγιές (SOPFEU) ανέφερε ότι κεραυνοί ευθύνονται για επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια του Πορτ Καρτιέ, εκ των οποίων δύο μαίνονταν ανεξέλεγκτες την Παρασκευή.

Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εξετάσει πότε θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τη μεταφορά των κρατουμένων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ στην «Π»: Θα καπνίσει ξανά το τρένο στην Πελοπόννησο

Τρομοκρατική επίθεση Ρωσία: 15 αστυνομικοί και ένας ιερέας νεκροί ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλήνιες 2024: Αγωνία τέλος για 73.000 υποψηφίους, την Παρασκευή τα αποτελέσματα, συμβουλές για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Υπόθεση Revenge Porn: Στον ανακριτή ο 35χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Ερυθρά θάλασσα: Tέταρτη επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο, τραυματισμοί και ζημιές