ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας για το Δελτίο Άυλης Κληρονομιάς: «Δεν αποδεχόμαστε εκβιασμούς»

Ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το Δελτίο Στοιχείου Άυλης Κληρονομιάς

ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας για το Δελτίο Άυλης Κληρονομιάς: «Δεν αποδεχόμαστε εκβιασμούς»

Ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την κατάθεση του Δελτίου για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας εξέδωσε η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, επισημαίνοντας τα εξής:

Πατρινό Καρναβάλι: Στον «αέρα» η υποψηφιότητα για την Άυλη Κληρονομιά – Τι δήλωσε στην «Π» η Ηρα Κουρή

«Επισημαίνουμε ότι, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, την δήλωση πρόθεσης υποβολής του δελτίου στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπέβαλε στο ΥΠΠΟΑ, ως συντονίστρια της συντακτικής ομάδας, η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, η οποία συνεργάστηκε, υπό τον ως άνω συντονιστικό και καθοδηγητικό της ρόλο, σε όλα τα επίπεδα, με τα μέλη της συντακτικής ομάδας του δελτίου καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του φακέλου.

Μέλη της ομάδας που συμμετείχε στη σύνταξη του δελτίου πρότειναν ως συντονίστρια ένα μέλος της ομάδας, πράγμα που θα σήμαινε, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 7 παρ. 1, 2 του Ν. 2121/1993, όπως ισχύει σήμερα), ότι θα ήταν ο μοναδικός αρχικός δικαιούχος του περιουσιακού και του ηθικού δικαιώματος επί του ως άνω συλλογικού έργου.

Με επιστολή της Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας στις 9/9/2022 προς τα μέλη της επιτροπής και αφού οι ίδιοι είχαν δηλώσει ως συντονίστρια το μέλος τους, διευκρινίσαμε τα εξής: «συντονιστικό ρόλο είχε η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ … ,γεγονός το οποίο συνεπάγεται την αυτοδίκαιη κτήση των πνευματικών δικαιωμάτων επί του Δελτίου από την ΚΕΔΗΠ/ Δήμο Πατρέων».

Πατρινό Καρναβάλι: Στον αέρα το Δελτίο για το Ευρετήριο Άυλης Κληρονομιάς

Μετά τις από 19.09.2022 έγγραφες αρνητικές απαντήσεις μελών, ως προς την αποδοχή της Διευθύντριας της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας ως Συντονίστριας της συντακτικής ομάδας και προκειμένου να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση στο τέλος μιας καλής συνεργασίας, προτείναμε προφορικώς, εγγράφως και καθ’ υπέρβαση, ως τελευταία και συμβιβαστική λύση, να αποσταλεί το δελτίο με δύο συντονίστριες, ώστε τα πνευματικά δικαιώματα επί του Δελτίου να περιέλθουν από κοινού στην ΚΕΔΗΠ δια της διευθύντριάς της και στην συντακτική ομάδα δια του μέλους της. Και αυτή η πρότασή μας απορρίφθηκε ρητώς και εγγράφως από μέλη της συντακτικής ομάδας του δελτίου.

Η Δημοτική Αρχή, προστατεύοντας το σύνολο των δημοτών, δηλώνει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται εκβιασμούς και δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ