Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό μαθητή από πόρτα σχολείου

Για το περιστατικό στην Κηφισιά συνελήφθησαν ο εργολάβος που είχε αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας και δύο εργάτες.

Κηφισιά

Το μεσημέρι της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο 3ο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς, όταν πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή.

Πολύ γρήγορα έφτασε ασθενοφόρο στο σημείο, παρέλαβε τον εννιάχρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων. Ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, όμως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν ο εργολάβος που είχε αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας και δύο εργάτες.

«Δολοφονικό να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη» – Οργή από τους γονείς

«Εγκατέστησαν την καινούρια πόρτα και έπεσε την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά.  Είτε δεν έγινε σωστή τοποθέτηση είτε δεν έγινε σωστή μελέτη, είναι δολοφονικό να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη» τονίζει πατέρας μαθητή του 3ου δημοτικού σχολείου της Κηφισιάς.

«Δεν ξέρουμε τεχνικά τι έχει γίνει, αλλά αυτός που αναλαμβάνει τεχνικά το έργο θα έπρεπε να είναι 100% βέβαιος ότι μπορεί να το κάνει. Αν χτύπαγε ένα παιδί στο κεφάλι, τι θα έκανε ο γονιός; Αυτός που αναλαμβάνει να τοποθετήσει μια πόρτα τόσων κιλών, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη», επισημαίνει.

«Μεγάλο το σοκ, είναι ασφαλές το σχολείο;»

«Μάθαμε ότι πήγαν να βγουν τα παιδιά και έπεσε η πόρτα. Μεγάλο σοκ. Είναι ασφαλές το σχολείο;» διερωτάται ο πατέρας μαθητή της δευτέρας δημοτικού.

«Πήγαν να βγουν τα παιδιά στο σχόλασμα και χτύπησε τρία παιδάκια. Το ένα πιο σοβαρά.

Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία που τοποθέτησε την πόρτα ενημέρωσε το σχολείο ότι ήταν ασφαλές. Το κτήριο είναι πολύ παλιό κι έχει πολλά προβλήματα, ένα από τα οποία ήταν και η προηγούμενη πόρτα, που ήταν παλιά», σημειώνει.

«Τραγικό να γίνονται εργασίες στο σχολείο σε ώρες διδασκαλίας»

«Ενημερώθηκα μετά τη λήξη. Τραγικό να γίνονται εργασίες στο σχολείο σε ώρες διδασκαλίας. Μπορούσε να γίνει κάποιο Σάββατο. Και φαίνεται ότι το έργο έχει παραδοθεί πολύ πρόχειρα», είπε μητέρα μαθητή.

«Το πρωί που ήρθαμε δεν υπήρχε η καινούρια πόρτα. Η διεύθυνση του σχολείου μας ενημέρωσε ότι είχε ολοκληρωθεί το έργο», καταλήγει.

Όπως έγινε γνωστό από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για αύριο το πρωί προγραμματίστηκε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Ανακοίνωση για το ατύχημα με την καγκελόπορτα εξέδωσε ο δήμος Κηφισιάς.

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop