Κική Κούσογλου: «Για ποιον λόγο βάζεις φυλακή τον δολοφόνο και μετά από λίγα χρόνια τον βγάζεις;», συγκινεί η μητέρα της 

Τι λέει η μητέρα της δολοφονημένης Κικής για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της κόρης της, αλλά και για την παράσταση.

φυλακή

Είχε γονατίσει όλη τη χώρα η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Κικής Κούσογλου από τον σύντροφό της στη Βέροια, το 2005, με τον ίδιο να… την «έψαχνε» στην Αγγελική Νικολούλη.

Φέτος, μετά από 13 χρόνια του στυγερού αυτού εγκλήματος, «ανεβαίνει» στο θέατρο μια παράσταση η οποία είναι βασισμένη στη δολοφονία της Κικής Κούσογλου και η μητέρα της, Δήμητρα, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα συναισθήματά της.

Όπως λέει, θα προτιμούσε να μην έχει γίνει και είναι κάτι που «την πονάει πάρα πολύ».

«Κάθε φορά που ακούμε κάτι, ταραζόμαστε, κλονιζόμαστε, έρχονται στην μνήμη μας τα πάντα. Όχι δεν θα πήγαινα να δω την συγκεκριμένη παράσταση, γιατί δεν θα μπορούσα να την δω. Δεν είναι κάτι το ευχάριστο.

Με στενοχωρεί, με πονάει η καρδιά μου όταν το ακούω. Δεν θέλω. Αν με ρωτούσαν, δεν θα ήθελα να γίνει, αλλά δυστυχώς δεν μας ρωτάει κανένας, κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ δεν θα ήθελα καν να ασχοληθεί με το παιδί μου. Θα πεις, ίσως δεν πει το όνομα, αλλά δεν θα ήθελα καθόλου να ασχοληθεί με την υπόθεσή μας. Πάρα πολύ με πονάει» είπε αρχικά η μητέρα της Κικής Κούσογλου.

«Να μην του αφαιρέσουν τη ζωή αλλά να τον αφήσουν στη φυλακή»

Στη συνέχεια μίλησε και για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της κόρης της: «Μα δεν είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν; Πώς να αντέξεις να πας να το δεις; Γιατί έρχονται όλες οι μνήμες του παιδιού σου. Μάθαμε κιόλας ότι έχει βγει έξω αυτός ο άνθρωπος. Κάθε μέρα, κάθε μέρα ακούω αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να το καταλάβω, δηλαδή δεν μπορεί αυτός ο νόμος ν’ αλλάξει; Για ποιον λόγο να τον βάζουν στην φυλακή και να τον βγάζουν; Έναν άνθρωπο που αφαιρεί την ζωή ενός παιδιού.

Για ποιον λόγο τον βάζεις φυλακή και μετά από λίγα χρόνια τον βγάζεις; Εγώ σαν μάνα δεν θα ήθελα ποτέ να τον σκοτώσουν, ποτέ. Αλλά να τον αφήσουν μέσα στην φυλακή, εκεί να πεθάνει. Να μην του αφαιρέσουν την ζωή, αλλά να πεθάνει εκεί μέσα. Όταν λες ισόβια… όχι ισόβια και μετά από 10 χρόνια να είναι έξω».

«Εμάς είχε καταδικαστεί ισόβια και αυτός στα 16 χρόνια βγήκε έξω. Θα είχε δικαιωθεί το παιδί μου, αν τον άφηναν στην φυλακή μέσα, εκεί να πεθάνει» λέει η Δήμητρα Κούσογλου ενώ αναφέρθηκε και στη δολοφονία της Κάρολαϊν και την έφεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Ο κύριος αυτός της Κάρολαϊν, που θέλει να κάνει έφεση, για να μειώσει την ποινή του. Επιτρέπονται αυτά τα πράγματα; Όχι να μειώσεις και την ποινή σου. Αυτή η μάνα τι έχει να πει;».

 

Παράσταση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη – «Δεν θα αντέξω να τη δω» λέει ο πατέρας του

Την ίδια δυσκολία στο να παρακολουθήσει την παράσταση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξέφρασε ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή εξηγώντας ότι δεν θα αντέξει. Μιλώντας στο Cretalive ο κ. Ανδρέας είπε ότι δεν θα τη δει γιατί δεν θέλει να ζήσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στη δικαστική διαδικασία – όπως αναφέρει – οι μαρτυρίες ήταν «μαχαιριές» για εκείνον.