Κικίλιας: Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνεργασίες
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι βασική τους αποστολή είναι να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή και προσέθεσε: «Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας στο πλαίσιο των νέων αυτών συνθηκών».
Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλά και στην ανάγκη για συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα αυτή κατάσταση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στο Διεθνές Συνέδριο Εναέριας Δασοπυρόσβεσης.
«Ζούμε παγκοσμίως στην εποχή της κλιματικής κρίσης -κάποιοι μάλιστα επιστήμονες μιλούν και για κλιματική κατάρρευση- κάτι που συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Βιώνουμε παγκοσμίως πρωτόγνωρες καταστάσεις ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων με mega πυρκαγιές και πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων. Το είδαμε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Νέα Υόρκη, τον Καναδά», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την νέα κατάσταση είναι να συνεργαστούμε από κοινού, ώστε να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διαφορετική απάντηση».
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι βασική τους αποστολή είναι να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή και προσέθεσε: «Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας στο πλαίσιο των νέων αυτών συνθηκών».
Παράλληλα επισήμανε ότι «είναι ώρα για αλλαγή, είναι ώρα για συνεργασία, για να δημιουργήσουμε ένα νέο σχέδιο πρόληψης, με σύγχρονα μέσα προστασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».
«Είναι η στιγμή για όλους μας, κράτη, φορείς, δημόσιος τομέας, Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστούμε και να βρούμε πιο ενισχυμένες λύσεις στη βάση των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης, της επιστήμης, και της εμπειρίας που έχουν οι επιχειρησιακοί μας. Και βεβαίως είναι ευκαιρία και ο ιδιωτικός τομέας να δηλώσει “παρών”, να συμμετέχει και να γίνει μέρος της λύσης. Με τρόπο επαγγελματικό και πάντα προς το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Μετά από πολλά χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ύψους 1 δις για νέα ελικόπτερα, σένσορες, νέες ψηφιακές τεχνολογίες, μετεωρολογικούς σταθμούς και drones», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: ΑΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Βραδιά θερινού σινεμά στην Άρλα ΦΩΤΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων στην Κλειτορία ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
