Κιβωτός του Κόσμου: Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας τοποθετείται στη ΜΚΟ – «Τρέχουν» οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη οι εξονυχιστικοί έλεγχοι των οικονομικών της ΜΚΟ.

kivotos

Οι εξελίξεις είναι διαρκείς στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να αναμένεται να ερευνήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας, που -μέχρι πρότινος- εκτελούσε χρέη προέδρου στη ΜΚΟ.

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι Αρχές τα οικονομικά στοιχεία των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου και με βάση ρεπορτάζ που έδωσε η Μήνα Καραμήτρου στο Open, με άμεση εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τοποθετείται κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος όλα τα οικονομικά στοιχεία των δομών.

«Eίχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα»

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι η Κιβωτός του Κόσμου, «είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα».

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά στη Κιβωτό του Κόσμου: «Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο»

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητηθεί τόσο η διαδρομή χρημάτων όσο και η διαχείριση ποσών που «έμπαιναν» στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου» από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η Αρχή θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων ερευνώντας το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα μπουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχόμενων προσώπων ενώ παράλληλα θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην τρόφιμος υπερασπίζεται τον πατέρα Αντώνιο – «Υπάρχουν και οι δικές μας οι φωνές που δεν τις προωθείτε» 

Πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό του Κόσμου μίλησε τηλεοπτικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», θέλοντας να υπερασπιστεί το έργο της ΜΚΟ, αλλά και τον πατέρα Αντώνιο, μιλώντας για την αγάπη και τη ζεστασιά που βίωσε τόσο ο ίδιος όσο και η αδερφή του, η οποία διαμένει αυτή τη στιγμή σε δομή της Κιβωτού.

«Αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε δει, έχουμε δει άλλα πράγματα. Πολλά παιδιά έχουν βρει έναν δρόμο στην ζωή τους, λόγω της “Κιβωτού του Κόσμου”. Εγώ ήμουν όλη την ημέρα εκεί, στο σπίτι μου γύριζα μόνο το βράδυ για ύπνο. Εγώ σπουδάζω και δουλεύω παράλληλα, ενώ η αδελφή μου ακόμη βρίσκεται στην “Κιβωτό του Κόσμου” και την φροντίζουν», δήλωσε ο νεαρός Ανδρέας Μαρινιάκ.

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην τρόφιμος υπερασπίζεται τον πατέρα Αντώνιο – «Υπάρχουν και οι δικές μας οι φωνές που δεν τις προωθείτε» BINTEO

Μάλιστα, ο πρώην τρόφιμος εξέφρασε το παράπονό του απέναντι στη διαχείριση της κατάστασης από τα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως φωνές σαν τη δική του, που υπερασπίζονται τον πατέρα Αντώνιο δεν ακούγονται και δεν προωθούνται όσο οι καταγγελίες που έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας.

«Δεν είναι μόνο οι φωνές των καταγγελλόντων. Είναι και αρκετές οι φωνές οι δικές μας που ακούγονται και αυτό είναι ένα λάθος των δημοσιογράφων που δεν τις προωθείτε όσο εκείνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΤΩΣΗ
ΙΤΑΛΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ