Σακελλαροπούλου από Ηλεία: Κλείνουμε τις πληγές, σχεδιάζουμε το μέλλον – Προέχει η στήριξη των πληγέντων

Στην πυρόπληκτη Ολυμπία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από τις πύρινες φλόγες, συνομίλησε μαζί τους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες κατοίκους.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΙΑ

Δέκτης του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας για το μέλλον έγινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε χθες πυρόπληκτες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από τις πύρινες φλόγες, συνομίλησε μαζί τους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες κατοίκους.

Μέλλον
«Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον,» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, την οποία είχε με πυρόπληκτο κάτοικο. Η κ. Σακελλαροπούλου κάλεσε άπαντες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για τη γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. «Ο καθένας από εμάς αλλά και η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει στο μέγιστο βαθμό για να επιτευχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η ανόρθωση της κοινωνίας και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων κατοίκων. Στη συνέχεια θα πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις στο μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο θεσμός της προεδρίας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων πολιτών.

Βήματα
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τώρα προέχει η στήριξη των πληγέντων και η αποκατάσταση των καταστροφών και σε επόμενο στάδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, με τη μέριμνα περιφέρειας και δήμου. Η ίδια δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους έλληνες και ξένους εθελοντές, που με αυτοθυσία και επίπονη δουλειά στήριξαν από την πρώτη στιγμή τα θύματα των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε πολλά σημεία της χώρας.

Κοιτίδα πολιτισμού
Η επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, επισκέφτηκε τις Πεύκες, μία από τις πυρόπληκτες κοινότητες. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και συνομίλησε μαζί τους. Οι ίδιοι, εξέφρασαν στην κ. Σακελλαροπούλου την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα της πύρινης καταστροφής και ζήτησαν από την Πρόεδρο να γίνει αρωγός στην προσπάθειά τους να ορθοποδήσουν όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό αφού έχουν μείνει- κάποιοι απ’ αυτούς- χωρίς στοιχειώδη μέσα διαβίωσης και οικονομικούς πόρους.  Επόμενος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας υπήρξε η κοινότητα της Καυκανιάς. Συναντήθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους και έγινε δέκτης της ανθρώπινης αγωνίας για το μέλλον, των ιδίων και των παιδιών τους.

Σύσκεψη
Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην πυρόπληκτη Ολυμπία έκλεισε με σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Εκεί, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, και προέδρους κοινοτήτων, για την έκταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, σε οικίες, αλλά και σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που για τις περισσότερες οικογένειες αποτελούσε τη μοναδική πηγή εισοδήματος. Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, η κ. Σακελλαροπούλου και οι συνεργάτες της γευμάτισαν στην κοινότητα της Λιναριάς και ύστερα αναχώρησαν για την πρωτεύουσα.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ