Κλειτορία: «Γκρίνια» από επιχειρηματίες και οδηγούς για την ανάπλαση

Για όσο χρονικό διάστημα εκτελείται η ανάπλαση, θα τεθεί ζήτημα στάσης και πολύ περισσότερο στάθμευσης, ελλείψει χώρων παρκαρίσματος.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Μέχρι τώρα υπήρχε αγωνία για μικρή αναβολή στη συνέχιση της ανάπλασης του κέντρου της Κλειτορίας, αφού σε μία εβδομάδα οι εργασίες μεν ολοκληρώνονται στην κεντρική πλατεία του χωριού και της εκκλησίας, όπως και παρακείμενων μικρών πεζόδρομων, αλλά τώρα που η εργολαβία περνά στην αγορά και την έξοδο προς Τρίπολη… «άρχισαν τα όργανα»!

Με την προκήρυξη του ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Εισόδου Τοπικής Κοινότητας Κλειτορίας», οι αναταράξεις διαφαίνονται ουκ ολίγες.

Αυτό, που πολύ καλά γνωρίζει ότι θα συμβεί ο Δήμος Καλαβρύτων και το βλέπει ήδη να έρχεται, είναι το πρόβλημα του κλεισίματος του δρόμου για να εκτελεστούν οι εργασίες μετατροπής του σε καλντερίμι και από την άλλη ότι στο οδικό τμήμα διπλής κατεύθυνσης θα τεθεί ζήτημα στάσης και πολύ περισσότερο στάθμευσης, ελλείψει χώρων παρκαρίσματος.

Τώρα, μονά – ζυγά οι οδηγοί εξυπηρετούνται, αλλά όταν το αναπλαστικό έργο τελειώσει θα μετατραπεί σε είσοδο – έξοδο και κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να συνεχιστεί, όπως είναι και το σωστό εφόσον εκτελείται ανάπλαση.

Η δημοτική αρχή ελπίζει να καταστήσει σαφές και κυρίως να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι θα πρέπει να παρκάρει στο δημοτικό πάρκινγκ 6 – 7 στρ. (στα 30 μέτρα από τον δρόμο) για να πηγαίνει για ψώνια, σε εστίαση, καφέ κ.λπ.
Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες αναπλάσεις θίγονται επιχειρήσεις, κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση της Κλειτορίας, με δύο πολυκαταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία κ.ά.

 

Πάει για ανοιξη του 2022 η ανάπλαση

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, εργολάβοι θα καταθέσουν στον Δήμο Καλαβρύτων τις οικονομικές τους προσφορές, στο πλαίσιο δημοπράτησης νέας παρέμβασης που θα γίνει πράξη μέσα από πρόγραμμα Leader της «Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ», με κονδύλι κοντά στις 180.000 ευρώ.
Οι εκτιμήσεις από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαβρύτων θέλουν το έργο να ξεκινά την ανοιξη του 2022.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Η παρέμβαση με πρόγραμμα Leader της «Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ»

Το νέο τμήμα της Κλειτορίας θα μετατρέψει τον σημερινό δρόμο σε καλντερίμι το οποίο θα ξεκινά από τον ναό, με κατεύθυνση προς τον παλιό Σταθμό του ΚΤΕΛ και τη διασταύρωση του δρόμου Λευκασίου – Φιλίων μέχρι το Συμβολαιογραφείο.
Το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί παραμένει απροσδιόριστο, αφού μεγάλο ρόλο ως ορεινή περιοχή θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

pelop 1
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 1
collage 4 1 e1632751774714
eas 1200x675 1