Κλιμάκωση αντιπαράθεσης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας – Η Ryanair καταγγέλλει υπέρογκες αυξήσεις τελών
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair επανέρχεται με σκληρές ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας ότι προβλέπεται σημαντική αύξηση των τελών χρήσης του αεροδρομίου, την οποία χαρακτηρίζει υπερβολική και μη ανταγωνιστική για τον τουρισμό της περιοχής.
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει γύρω από το αεροδρόμιο Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», πριν ακόμη υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης στο επενδυτικό σχήμα των Fraport Greece – Κοπελούζου – Κωνσταντακόπουλου.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair επανέρχεται με σκληρές ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας ότι προβλέπεται σημαντική αύξηση των τελών χρήσης του αεροδρομίου, την οποία χαρακτηρίζει υπερβολική και μη ανταγωνιστική για τον τουρισμό της περιοχής.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο πλαίσιο τελών που συνδέεται με τη σύμβαση παραχώρησης ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση έως και 390%, ενώ υποστηρίζει ότι η Fraport Greece έχει ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις σε άλλα αεροδρόμια μετά την πανδημία, χωρίς αντίστοιχες μειώσεις για τους επιβάτες.
Η Ryanair προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να πλήξει τη συνδεσιμότητα της Καλαμάτας, να μειώσει τις πτήσεις και να ενισχύσει την εποχικότητα στον ελληνικό τουρισμό, όπως –όπως αναφέρει– έχει ήδη συμβεί με άλλους προορισμούς.
Από την πλευρά τους, κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι οι αλλαγές στα τέλη προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης και ακολουθούν το μοντέλο που εφαρμόστηκε και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μετά τη συμφωνία του 2016 με τη Fraport Greece, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των υποδομών.
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει το διαχρονικό ζήτημα της ισορροπίας ανάμεσα στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και στη χρηματοδότηση των επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, σε μια περίοδο που η επιβατική κίνηση στην Καλαμάτα καταγράφει άνοδο, ιδιαίτερα από το εξωτερικό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων σε γλέντι στην βεράντα με την Creative Youthland
Τριχόπτωση: Η βιταμίνη που λείπει από τον οργανισμό σου και σώζει τα μαλλιά
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Ξεχωριστή παρουσία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών στο Φεστιβάλ «Γέφυρα πολιτισμού» στην Άρτα ΦΩΤΟ
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Γιορτή στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Λυκούρια ΦΩΤΟ
