Κονγκό: Τουλάχιστον 72 σοροί βρέθηκαν σε χωριό που επλήγη από πλημμύρες
Δημοσιογράφος του Reuters στην Μπουσούσου είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.
Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανασύρει τουλάχιστον 72 πτώματα σε χωριό στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που επλήγη χθες, Πέμπτη, από πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται εκεί.
Οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές και απώλειες ζωών στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι, αναφέρει η κυβέρνηση της επαρχίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στην οποία δεν αναφέρει απολογισμό των νεκρών.
Δημοσιογράφος του Reuters στην Μπουσούσου είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.
Ο τοπικός διοικητής Τόμας Μπακένγκα δήλωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και ότι περίπου 40 αγνοούνται.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Οβρυά ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η εορτή της Μεταμόρφωσης στον Ψαθόπυργο ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
