Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Μεθόδευση Γκέμπελς για κουκούλωμα – Υπήρχε παράνομο φορτίο»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, και κάνοντας λόγο για οργανωμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Με σφοδρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης για προσπάθεια συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών, επανήλθε δημόσια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για «μεθόδους Γκέμπελς» και μεθοδευμένο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο φορτίο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που, όπως λέει, επιχειρείται να αποκρυφτούν.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να θολώσει την πραγματικότητα, προσπαθεί να επισπεύσει τη δίκη ώστε να εξαιρεθούν από το σκαμνί οι πολιτικοί υπεύθυνοι. Θέλουν να μείνουν στο απυρόβλητο ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, ο Τριαντόπουλος. Αυτή δεν θα είναι δίκη, θα είναι παρωδία. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου.
Κατήγγειλε ότι επιχειρείται να εδραιωθεί το αφήγημα της «ανθρώπινης αστοχίας» περιορίζοντας την ευθύνη σε χαμηλόβαθμα στελέχη, την ώρα που – όπως ανέφερε – είναι γνωστό πως «όλοι γνώριζαν τις ελλείψεις ασφαλείας και την επικινδυνότητα της γραμμής».
«Η ύπαρξη λαθραίου φορτίου είναι αποδεδειγμένη. Όσοι το αρνούνται, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτων υλικών σε εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν ήταν ούτε έλαια σιλικόνης, ούτε ακίνδυνες ουσίες», είπε, αφήνοντας αιχμές κατά όσων επιχειρούν – κατά τη γνώμη της – να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις.
Ασκώντας ευθεία κριτική στον χειρισμό της υπόθεσης, επεσήμανε ότι η απουσία εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής υποδηλώνει πρόθεση συγκάλυψης και ποινικής ατιμωρησίας. Επανέλαβε ότι η Δικαιοσύνη τελεί υπό έλεγχο, με παρεμβάσεις και αλλαγές στον ανακριτικό μηχανισμό που – κατά την άποψή της – εξυπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα.
«Η υπόθεση του λαθρεμπορίου, η μεταφορά φορτίων χωρίς καταγραφή, οι εύφλεκτες ουσίες και η κρατική αδιαφορία συνθέτουν ένα έγκλημα με ενδεχόμενο δόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Οι συγγενείς των θυμάτων, οι επιζώντες, οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη», σημείωσε.
Κατέληξε λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει τιμωρία, θα υπάρξουν και άλλα Τέμπη», ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των δημοκρατικών μηχανισμών για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο, ανεξαρτήτως θέσης.
Διαβάστε επίσης
Οικονομικό σεισμό προκαλούν οι δασμοί Τραμπ: «Βουλιάζουν» τα χρηματιστήρια
Καιρός: Ανοιξιάτικος χιονιάς, πτώση 15 βαθμών, η πρόγνωση για την Πάτρα
«Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από σήμερα 7/4, πόσο θα διαρκέσει, ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
Ένοπλη ληστεία στην Λυκοποριά Κορινθίας στα όρια με Αχαΐα, ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ
Αχαΐα: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα, πού ήταν το επίκεντρο, τι λέει ο Τσελέντης
Ο Patras Half Marathon έγραψε ιστορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Σύλληψη στρατιωτικού για σεξουαλική παρενόχληση, τι συνέβη
Μεγάλο ενδιαφέρον των πατρινών για το φετινό Πάσχα, στα ίδια επίπεδα με το 2024 οι τιμές
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Μετάλλιο για τον Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων ΦΩΤΟ
