Κορινθιακή Ριβιέρα με επενδύσεις – Από Αραχωβίτικα μέχρι Λουτράκι στήνεται το νέο σκηνικό του τουρισμού

Μπαράζ τουριστικών επενδύσεων με νέα ξενοδοχεία από τα Αραχωβίτικα μέχρι το Λουτράκι

Κορινθιακή Ριβιέρα με επενδύσεις – Από Αραχωβίτικα μέχρι Λουτράκι στήνεται το νέο σκηνικό του τουρισμού

Μεγάλα τουριστικά έργα και σχέδια για νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ανακαινίσεις παλαιών βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, που φαίνεται ότι έχει μπει στο ραντάρ μεγάλων επενδυτικών ομίλων.

Η περιοχή διακρινόταν μέχρι σήμερα για τη χαμηλή τουριστική της κίνηση, που περιοριζόταν στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων, με αποτέλεσμα να έχει μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα στην ακτογραμμή από την Πάτρα μέχρι το Λουτράκι, που δείχνει ότι κάτι γίνεται στο παρασκήνιο, ενώ στην ακτή της Στερεάς Ελλάδας το μεγάλο success story του καλοκαιριού λέγεται Ναύπακτος.

Οπως αποκάλυψε η «Π» τον περασμένο Ιούλιο, η πιο πρόσφατη εξέλιξη στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων αφορούσε στην εξαγορά του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Alexander στα Αραχωβίτικα του Ρίου, από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία «Μπλε Κέδρος» της οικογένειας Ευμορφίδη των COCO MAT.

5ΣΤΕΡΟ ΣΤΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής, ο εκ των βασικών μετόχων και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μάικ Ευμορφίδης, ανέφερε ότι το ακίνητο στα Αραχωβίτικα, θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα.

«Πρόκειται για ένα ακίνητο 23 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, στον Κορινθιακό, όπου σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μία νέα ανάπτυξη με 5άστερο ξενοδοχείο και κατοικίες προς διάθεση. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε, η δόμηση θα είναι άνω των 10.000 τ.μ., ενώ και στην περίπτωση αυτή η τιμή για την απόκτηση του ακινήτου ήταν πολύ ελκυστική. Το στρέμμα στην περιοχή κοστίζει αυτή τη στιγμή 400.000- 450.000 και εμείς αγοράσαμε 23 στρέμματα προς 1,8 εκατ. ευρώ, επομένως θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή τοποθέτηση που θα φανεί την επόμενη διετία- τριετία. Θα αναζητήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ευκαιρίες και νέες αγορές».

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΠΙΡΙ

Σε πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα μετατραπεί το πρώην Club Mediterranee στο Λαμπίρι της Αχαΐας. Ενδιαφέρον, μετά από διαγωνισμό που έγινε, έδειξε ο όμιλος εταιρειών Arvanitakis Group που εδρεύει στην Κύπρο και ασχολείται με ξενοδοχειακές μονάδες.

Η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει καταθέσει περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 300 κλινών, με τη δαπάνη της επένδυσης να φτάνει περίπου τα 25 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει εκμίσθωση για 40 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα οκτώ χρόνια έναντι ετήσιου μισθώματος άνω των 75.000 ευρώ.

Η 70 στρεμμάτων παραθαλάσσια έκταση του πρώην Club Med, που ανήκει στον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου, αποτελεί κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παναγιωτοπούλου και βρίσκεται μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου. Ο χώρος είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021, όμως ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει την επένδυση, δεσμεύεται να κάνει και έργα αποκατάστασης, με αντάλλαγμα να μην καταβάλει τα ενοίκια των πρώτων πέντε χρόνων.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι τα συμβόλαια καθυστερούν λόγω τυπικών κωλυμάτων, ωστόσο το ενδιαφέρον του επενδυτή παραμένει ζωντανό, αλλά θα πρέπει να υπάρξει υπομονή μέχρι την ωρίμανση των διαδικασιών.

Ξενοδοχεία boutique στην παραλία Αιγίου 

Σε φάση κατασκευής βρίσκονται δυο νέα ξενοδοχεία και στο Αίγιο. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Amario Suites Hotel» και το «Eleven Suites Hotel». Το πρώτο θα στεγαστεί στο πρώην χώρο διασκέδασης του Piccandilly από τον επιχειρηματία Γιάννη Αναστασίου, διευθύνοντα σύμβολο του οινοποιείου «Cavino».

To ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 12 πολυτελή δωμάτια με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο και θα συνδυαστεί με διαδρομές οινοτουρισμού.

Το δεύτερο δημιουργείται από την Χριστίνα Θανασούλια, σύζυγο του Αιγιώτη επιχειρηματία Σάκη Ανδριόπουλου της εταιρείας Helesi που θεωρείται leader της εγχώριας βιομηχανίας κάδων απορριμμάτων, εδρεύοντας στην Κομοτηνή.

Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής, το ξενοδοχείο θα είναι πεντάστερο και είναι μια επένδυση που υλοποιείται από το μηδέν. Θα έχει 11 πολυτελή διαμερίσματα, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα.

Κινητικότητα στην Ανατολική Αιγιάλεια

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν κλείνει θετικά για την περιοχή, με όρους επισκεψιμότητας, όμως σε έσοδα τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ωστόσο, το τουριστικό real estate κινήθηκε αρκετά, σε όλη την περιοχή του κορινθιακού κόλπου, είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος. Ανέφερε για παράδειγμα ότι στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Κορινθίας, στο γραφικό Δερβένι, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης μια σημαντική  τουριστική επένδυση των αδελφών Κανελλόπουλου.

Οι κατασκευαστές της περιοχής, έθεσαν ήδη σε λειτουργία την πρώτη πτέρυγα του Le Grand Blue Resort, ενός 4στερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πολυτελείας που αναβάθμισε σημαντικά την περιοχή.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος τόνισε ότι η οικονομία της περιοχής, βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και το ζήτημα που λειτουργεί ως τροχοπέδη για αρκετές επενδύσεις, είναι τι θα γίνει στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Εισβολή» Ισραηλινών στο Λουτράκι

Με απόλυτο πρωταγωνιστή την ισραηλινή Brown Hotels αυτό το διάστημα το Λουτράκι ανανεώνει σε μεγάλο βαθμό το γερασμένο και σε πολλές περιπτώσεις παροπλισμένο ξενοδοχειακό του δυναμικό.

Ηδη από τις αρχές Αυγούστου έχει ανοίξει τις πόρτες του το Dave by the Beach Loutraki, στον χώρο που φιλοξενούνταν το Kontis Hotel, το οποίο παρέμεινε κλειστό για σχεδόν είκοσι χρόνια. Παράλληλα η Brown Hotels έχει αποκτήσει δύο ακόμη μονάδες, το Loutraki Palace, το οποίο προορίζεται να είναι το resort του ομίλου στην πόλη, καθώς και το πρώην ξενοδοχείο Elpis. Τα δύο τελευταία παραμένουν κλειστά για περίπου δέκα χρόνια.

Πληροφορίες θέλουν την Brown Hotels να είναι στην τελική φάση για την απόκτηση τριών ακόμη ξενοδοχείων στην περιοχή του Λουτρακίου, μεταξύ των οποίων και το Park Hotel. Παράλληλα περαιτέρω ανακαίνιση αναμένεται να υλοποιηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες των Ramada και Wyndham Loutraki Poseidon Resort, τον όμιλο Comer που έχει αποκτήσει και το καζίνο του Λουτρακίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακαινίσεις πραγματοποιούν και αρκετοί Έλληνες ξενοδόχοι που έχουν επενδύσει στη λουτρόπολη με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξενοδοχείο Αχίλλειον στην παραλία.

Το δυναμικό φιλοξενίας του Λουτρακίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σύντομα τις 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες ενώ περίπου το 25% των μονάδων της πόλης είτε ανακαινίστηκαν πρόσφατα είτε πρόκειται να ανακαινιστούν σύντομα. Παράγοντες του τουρισμού στην γνωστή λουτρόπολη, αναφέρουν ότι «η νέα εποχή για την πόλη, θα βρει το Λουτράκι με 15 νέα ξενοδοχεία».

Κορινθιακή Ριβιέρα με επενδύσεις – Από Αραχωβίτικα μέχρι Λουτράκι στήνεται το νέο σκηνικό του τουρισμού

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ