Κορονοϊός – Λινού: Σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση μεταξύ των παιδιών
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό θα ήταν καλό τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.
Η Αθηνά Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα και την αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία, καθώς ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός και η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού.
«Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας» επισημαίνει η κυρία Λινού και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Λιμού: Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης
Η Αθηνά Λινού επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας» και κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
