Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Πάτρα

Το ποσοστό αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα της Πάτρας, είναι το μεγαλυτερο που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

3644610

Αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο (6 Σεπτεμβρίου έως 12 Σεπτεμβρίου) ιικό φορτίο του κορονοϊού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις αυτές παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+60%) και στα Ιωάννινα (+59%), κατά τη σημερινή (14/9) ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 06 έως τη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στην Πάτρα παρατηρήθηκε αύξηση (+60%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 30/08-05/09/21.

λυματα

Από την άλλη, σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στον Άγιο Νικόλαο και στην Ξάνθη, όπου οι μεταβολές στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο κυμάνθηκαν από -3% έως +6%.

Τέλος, πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στο Βόλο (-50%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στη Θεσσαλονίκη (-32%), στο Ρέθυμνο (-28%), στην Αλεξανδρούπολη (-27%) και στην Αττική (-27%).

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ