Κορονοϊός: Σημαντική άνοδος στα κρούσματα – Η Αχαΐα ξεπέρασε πάλι τα 200
11.487 νέα κρούσματα αποκάλυψε ο ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα
Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, 11.487 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς και 311 επαναλοιμώξεις. Ο συνολικός αριθμός των επαναλοιμώξεων εκτιμάται σε 121.743 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Στην Αχαΐα τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά σήμερα και έφτασαν τα 262, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία τα 207. Και στην Ηλεία υπήρξε άνοδος με 157 νέα κρούσματα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.022 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.302.382 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 267 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 144 (53.93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (46.07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.599 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 188 (ημερήσια μεταβολή +12.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 176 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)
Στην Αττική εντοπίστηκαν 4.375 νέα κρούσματα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Οι φωτογραφίες σας αποθηκεύονται δύο φορές στο Android κινητό σας και δεν το ξέρετε
Πάτρα: Έρχεται ο 5ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά όπως οι γιαγιάδες: Το κόλπο των 20 λεπτών που απομακρύνει έως 98% των βακτηρίων
Η DJI λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα των 360 καμερών με την Osmo 360 II
Eurovision 2027: Το Μπουργκάς στον ρόλο του οικοδεσπότη – Τι είπε η DARA
Κάθε πότε πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση στο κινητό και γιατί είναι σωτήριο;
Ήρθε το patch που μετρά τη χοληστερόλη από τον ιδρώτα σου

