Κορονοϊός – Συστάσεις Παγώνη: Μάσκα στα πολυκαταστήματ και test πριν τις επισκέψεις σε συγγενικά σπίτια

Με τις γιορτές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η σύσταση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη

Κορονοϊός

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση των ιώσεων, όπως είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ότι αναμενόταν, ενώ τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου, και τονίζεται πώς τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Η κα. Παγώνη ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας, είχαν βάλει «φρένο» στην έξαρση των ιώσεων.

«Επειδή ήταν σε «ύπνο» το ανοσοποιητικό σύστημα τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά, γιατί έχουν πέσει μαζεμένα. Είναι ο κορονοϊός, ο οποίος δεν μας ανησυχεί, η γρίπη που ήρθε πολύ νωρίτερα και ο συγκυτιακός ιός RSV. Η έξαρση της γρίπης θα έρθει μετά τις 25-30 Δεκέμβρη. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι συνήθως το peak της γρίπης», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Η σύσταση της Ματίνας Παγώνη προς τους πολίτες, ενόψει των γιορτών, είναι να χρησιμοποιούν μάσκα στα πολυκαταστήματα, αλλά και να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό πριν επισκεφτούν συγγενικά σπίτια.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments