Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσούν βαριά ή πεθαίνουν – ΒΙΝΤΕΟ

Από όλους όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα.

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσούν βαριά ή πεθαίνουν - ΒΙΝΤΕΟ

Στους 20 που εμβολιάζονται, ο ένας ή οι δύο ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα. Αυτοί όταν εκτεθούν στον ιό είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι. Για αυτό λέγαμε ότι πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Υπάρχουν και οργανισμοί που ακόμα και με την 3η δόση δε θα αποκτήσουν άμυνα. Μπορεί κάποιος να κάνει εξέταση για να δει ποια είναι η άμυνά του, αλλά δεν είναι ακριβές το αποτέλεσμα πάντα, για αυτό δεν το συστήνουμε. Για το τείχος ανοσίας δεν αρκεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Το 85% πρέπει να το πιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα για να είναι ισχυρό», είπε.

Χαρακτήρισε αναγκαίο τον εμβολιασμό και με την 3η δόση για τους άνω των 65 ετών, ενώ σχετικά με το αν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους είπε: «Χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να επιβληθούν περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίστους».

«Κάνουμε προσπάθεια να αποφευχθεί η επιστράτευση»

Για προσπάθεια να αποφευχθεί η επιστράτευση των γιατρών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση.

«Ενδεχομένως να κληθούν. Οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δε λένε ότι θα υπάρξει σήμερα ενέργεια. Υπάρχει προσπάθεια να το αποφύγουμε» είπε μιλώντας στο Mega.

«Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Εχθές που είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ αυτοί αξίζουν σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την περίπτωση του επόπτη υγείας που οδήγησε στο θάνατο με τις συμβουλές του 50χρονη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε: «Ο επόπτης υγείας είναι διοικητική θέση, δεν είναι γιατρός. Πολλές φορές οι ασθενείς επιλέγουν να ακούσουν τις συμβουλές που τους αρέσουν. Αυτές οι συμπεριφορές μαζεύονται με δύο τρόπους: Πρώτον αγνοώντας τις, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει πλέον, και δεύτερον με την επέκταση του ιού με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει».

«Και οι στρατιωτικοί γιατροί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο»
Σχολιάζοντας περιστατικό πατέρα στρατιωτικού γιατρού ο οποίος είναι αρνητής μάσκας και δε στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι οι γιατροί είναι γιατροί όπου και αν εργάζονται.

«Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι μαζί με τους υγειονομικούς και υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Οι γιατροί είναι γιατροί οπουδήποτε και αν εργάζονται. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υπάρχει για την προστασία των ασθενών τους».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ