Κώστας Μάρκου: “Συνθήκες 19ου αιώνα στις φυλακές «Αγ. Στεφάνου» Πάτρας”

Διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» τις σκληρές συνθήκες καθημερινότητας 700 περίπου ανθρώπων σε εγκαταστάσεις προορισμένες για φιλοξενία 400 κρατουμένων, με πανδημία και καύσωνα

Κώστας Μάρκου: "Συνθήκες 19ου αιώνα στις φυλακές «Αγ. Στεφάνου» Πάτρας"

Κώστας Μάρκου: "Συνθήκες 19ου αιώνα στις φυλακές «Αγ. Στεφάνου» Πάτρας" Ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Β Μάρκου μαζί με άλλους βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων της Βουλής, επισκέφθηκαν το Σωφρονιστικό Κατάστημα του «Αγ.Στεφάνου» Πάτρας.

Τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία τηςφυλακής και τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» τις σκληρές συνθήκες καθημερινότητας 700 περίπου ανθρώπων σε εγκαταστάσεις προορισμένες για φιλοξενία 400 κρατουμένων, με πανδημία και καύσωνα.

Διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, ότι το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιασθεί (ούτε οι κρατούμενοι εκ των οποίων κάποιοι είναι ηλικιωμένοι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα),ότι σε θαλάμους 22 τετραγωνικών μέτρων εγκαταβιούν 8 άνθρωποι, ότι τα μαγειρεία τηςφυλακής δεν είναι ούτε καν τριτοκοσμικού επιπέδου (πιθανά θα ξεκινήσουν διαδικασίες συντήρησης τους) και ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας λειτουργεί μόνο με 60 άτομα, ενώ οι αιτήσεις ετησίως είναι περί τις 150, λόγω έλλειψης χώρων. Συνομίλησαν με κρατούμενους οι οποίοι εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την οργή τους για τη κυοφορούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα επί το αυστηρότερο, με αποτέλεσμα λιγότερες άδειες και περισσότερο χρόνο έκτισης ποινών.

Τέλος, οι βουλευτές άκουσαν τα προβλήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων μιας υποστελεχομένης φυλακής που χρωστάει στον καθένα 100δες ώρες ρεπό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ο Δήμος για τις καταστροφές στην μαρίνα - Τεράστιες οι καταστροφές
Πάτρα: Συνεχίζεται από το Δήμο η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων από τα φερτά υλικά της κακοκαιρίας
Βράβευση του Κώστα Λαμπρόπουλου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου
Πάτρα: Καταστράφηκε ο «Φάρος» - Χρήστος Λαλιώτης: «Η ζημιά δεν υπολογίζεται μόνο υλικά» - ΦΩΤΟ