Κούγιας: Αντίδραση σε Πλεύρη για την παροχή νομικής κάλυψης στους γιατρούς του Καραμανδανείου

Ύστερα από την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την παροχή νομικής προστασίας στους γιατρούς του Καραμανδανείου, ο Αλέξης Κούγιας εκφράζει τις αντιδράσεις του.

Κούγιας: Αντίδραση σε Πλεύρη για την παροχή νομικής κάλυψης στους γιατρούς του Καραμανδανείου

Αντιδράσεις έφερε από την πλευρά του Αλέξη Κούγια η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την παροχή νομικής προστασίας στους γιατρούς του Καραμανδανείου για τα όσα υφίστανται δύο χρόνια τώρα λόγω της υπόθεσης Πισπιρίγκου.

Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του RGC 2023: «Δεν είστε μόνοι σας»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άκουσε όσα του εξέθεσαν οι γιατροί και απάντησε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του αναπληρωτή διοικητή, Παναγιώτη Μάλλιου εξήγησε ότι η στήριξη θα αφορά αφενός το σκέλος της νομικής κάλυψης, αλλά και οικονομικά στην κάλυψη των μετακινήσεων.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός ανέφερε στους γιατρούς ότι αν αποφασίσουν κι αυτοί να κινηθούν δικαστικά εναντίον της άλλης πλευράς το υπουργείο θα σταθεί αρωγός παρέχοντάς τους κάθε δυνατή κάλυψη.

Αντίδραση Κούγια: «Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά»

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προεκλογική περίοδος και ότι δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά.

Πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, ότι ο Υπουργός Υγείας, Πλεύρης, υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστηρίξεως στους γιατρούς του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας, οι οποίοι δυστυχώς με καθυστέρηση, λόγω της απουσίας νομικής υποστηρίξεώς της προηγουμένως, έχουν μηνυθεί από την κα Σ.Π. για τη διάπραξη από αυτούς του αδικήματος της ψευδούς καταθέσεως για όλα τα ψέματα, τα οποία συντονισμένα καταθέτουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να αποφύγουν τις ευθύνες τους για τα χοντρά ιατρικά λάθη και τις παραλείψεις τους, κατά τη νοσηλεία της αείμνηστης Τζωρτζίνας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού έχει αποδειχτεί ότι, αντί να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα από το οποίο τελικώς υπέστη ανακοπή καρδιάς και ακολούθως τετραπληγία το δυστυχισμένο κορίτσι και να καλέσουν επειγόντως παιδοκαρδιολόγο, προτίμησαν να αφήσουν την ευθύνη του παιδιού σε ειδικευόμενους γιατρούς, απολαμβάνοντας ένα ξεκούραστο τριήμερο και ενώ όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι επίκειται καρδιακό επεισόδιο, του έκαναν θεραπεία για γαστρεντερίτιδα και βρογχοπνευμονία με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου – ανακοπή και τελικώς τετραπληγία.

Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ