Κουρούτα: «Εφιάλτης» η Μύκονος της Πελοποννήσου για τους παραθεριστές

Η Κουρούτα, η ξακουστή περιοχή υποφέρει από τα ντεσιμπέλ των μπαρ, μέχρι τις πρωινές ώρες, με ορατό τον κίνδυνο το τουριστικό θέρετρο να χάσει παραθεριστές και επνδύσεις. Τι δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ιωάννης Τσάγας.

Κουρούτα Άγρυπνοι οι επισκέπτες στην κατά τα άλλα ειδυλλιακή Κουρούτα

Τον… ύπνο τους στην κυριολεξία έχουν χάσει οι παραθεριστές και όσοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στη διάσημη παραλία της Κουρούτας, που αποτελεί τόπο καλοκαιρινών διακοπών για χιλιάδες επισκέπτες από τη χώρα.

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τα ντεσιμπέλ που ακούγονται μέχρι τις πρωινές ώρες από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος-όπεν μπάρ. Η κατάσταση αυτή συντηρείται επί πολλά έτη και ο κίνδυνος το τουριστικό θέρετρο να χάσει τους παραθεριστές του είναι υπαρκτός.

«Αυτό που ζητάμε είναι να τηρηθεί ο νόμος», δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Κουρούτας Ιωάννης Τσάγας. Ο κ. Τσάγας αφού ξεκαθάρισε στην «Π» ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα ανάμεσα στο σύλλογο και τους επαγγελματίες της περιοχής, χαρακτήρισε αδιανόητο οι επισκέπτες να χάνουν τον ύπνο τους και οι Αρχές να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ως εγγυητές της νομιμότητας.

Η 11/2023 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιδας προσδιορίζει επ’ ακριβώς μέχρι πότε θα παίζει η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών.

«Η απόφαση έχει καταστρατηγηθεί από ορισμένους καταστηματάρχες που παίζουν μουσική στη διαπασών μέχρι τις 6 το πρωί», δήλωσε στην «Π» ο κ. Τσάγας, αφήνοντας αιχμές για τις Αρχές που δεν διασφαλίζουν την τήρηση της νομιμότητας, παρότι υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο που πρέπει να τηρείται.

Το μέλλον της Κουρούτας, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φαντάζει ζοφερό. Η ηχορύπανση διώχνει τόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον όσο και τους παραθεριστές, σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κουρούτας.

Η «Π» απευθύνθηκε στον Δήμο Ηλιδας προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

 

Δείτε επίσης: