Κουτσούμπας: Μνημείο σκοταδισμού το νομοσχέδιο της Παιδείας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: “Ο δρόμος που ακολουθείτε και εσείς και οι προηγούμενοι, είναι αδιέξοδος. Και είναι αυτός που μας έφερε ως εδώ. Γιατί λοιπόν ο λαός μας, να σας εμπιστευτεί; Και εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ; Από πού προκύπτει ότι το να συνεχίσουμε στον δρόμο της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, θα μας λύσει τα προβλήματα;”

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

“Ένα μεγάλο και ηχηρό “όχι” στο νομοσχέδιό σας θα εισπράξετε σήμερα και αύριο από το ΚΚΕ” τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “θα βοηθήσουμε να το πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ, εκεί όπου πραγματικά ανήκει”.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι “και τον Δεκαπενταύγουστο και την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή του Πάσχα να φέρνετε νομοσχέδια στη Βουλή, που χτυπάνε τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών του ελληνικού λαού, το ΚΚΕ θα είναι η φωνή που θα είναι εδώ και σε θέση μάχης. Θα ενημερώνει, θα οργανώνει, θα πρωτοστατεί στους αγώνες για να μην περνάνε και να μην εφαρμόζονται στη ζωή τα απαράδεκτα νομοσχέδιά σας. Σιγή νεκροταφείου δεν πρόκειται να υπάρξει. Όπως δεν υπήρχε το Πάσχα του 2019 με τον κατάπτυστο νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο που τον διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ σημείωσε ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί γιατί ο εκπαιδευτικός κόσμος θα τον αντιπαλέψει κι εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε το παν γι’ αυτό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καυτηρίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, με ασφάλεια, με καλυμμένα τα εκπαιδευτικά κενά, με το πώς θα καλυφθούν τα μορφωτικά κενά των παιδιών μετά από δυο χρόνια που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, αλλά ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει, πώς θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα την Παιδεία, πώς θα βάλει νέους ταξικούς φραγμούς.

Αναφέρθηκε στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση που κόβει τα φτερά χιλιάδων νέων παιδιών πρέπει έστω και τώρα να αποσυρθεί. Σημείωσε την υποκρισία της κυβέρνησης που λέει ότι θέλουμε αποφοίτους και όχι εισαχθέντες, λες και δεν έχει ευθύνη για την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, λες και δεν γνωρίζει ότι πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να εργαστούν για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα. Τόνισε ότι ο δρόμος ήταν στρωμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε το Λύκειο ακόμη πιο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο, ενώ θύμισε ότι το υπουργείο Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να καθορίζουν το προφίλ των εισαχθέντων, ενώ τότε αναγνωρίστηκαν και τα κολέγια, υλοποιώντας την Οδηγία της ΕΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Ο δρόμος που ακολουθείτε και εσείς και οι προηγούμενοι, είναι αδιέξοδος. Και είναι αυτός που μας έφερε ως εδώ. Γιατί λοιπόν ο λαός μας, να σας εμπιστευτεί; Και εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ; Από πού προκύπτει ότι το να συνεχίσουμε στον δρόμο της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, θα μας λύσει τα προβλήματα; Εδώ και χρόνια οι γονείς παλεύουν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, πληρώνοντας ξανά και ξανά και για όλο και περισσότερες δραστηριότητες. Και η ψαλίδα δεν κλείνει. Συνεχώς μεγαλώνει. Από πού προκύπτει ότι το να συνεχίσουμε στον δρόμο της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των μαθητών θα ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας, των μαθητών μας;

Εδώ και χρόνια, σιγά – σιγά, οι κοινωνικοί φραγμοί στη μόρφωση εντείνονται. Από πού προκύπτει ότι το να συνεχίσουμε στον μονόπλευρο δρόμο του σχολείου των δεξιοτήτων θα κάνει τους μαθητές να αποκτήσουν κριτική σκέψη; Εδώ και χρόνια, τα σχολικά βιβλία έχουν γραφτεί με αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι».

«Σας το λέμε ξεκάθαρα», υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο σκοταδισμού. Δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο, το ουσιαστικά αναβαθμισμένο σχολείο. Δεν δίνει απάντηση στην αγωνία του εκπαιδευτικού να κάνει καλύτερο το μάθημά του. Εσείς τον μετατρέπετε σε άβουλο υπάλληλο, που θα τρέμει μήπως πει κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό από αυτά που επιβάλλουν τα αντιδραστικά, αντιεπιστημονικά σας βιβλία και προγράμματα. Το νομοσχέδιο δεν δίνει απάντηση στο άγχος των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν. Εσείς τους αποκλείετε ακόμα περισσότερο από το να έχουν λόγο για τα ζητήματα του σχολείου, στο σχολικό συμβούλιο. Αλλά από την άλλη, τους ζητάτε να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το νομοσχέδιο δεν δίνει απάντηση στην ανάγκη των μαθητών να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να ανοίξουν τα φτερά τους. Εσείς τους κόβετε τα φτερά και βάζετε ταμπέλες σε σχολεία, τάξεις και μαθητές, από την πιο τρυφερή ηλικία. Άλλωστε, αυτό θέλατε να κάνετε και με το κατάπτυστο άρθρο για την επιλογή μαθητών, που τελικά δεχτήκατε τέτοια κατακραυγή και το πήρατε πίσω. Εσείς φοβάστε την πρόοδο, την καινοτομία αλλά και την πραγματική αριστεία των πολλών. Γιατί πραγματική αριστεία υπάρχει όταν είναι μόνο των πολλών και πραγματικά ξεχωριστών».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ακόμη ότι “ξέρουμε ότι η συγγραφή νομοσχεδίων κατά παραγγελία του ΣΕΒ και των κολεγιαρχών είναι κοπιαστική. Όμως, κάντε και ένα διάλειμμα, για να ακούσετε τι λένε οι ίδιοι οι φοιτητές. Ναι, όλοι αυτοί που τους πετάξετε 2 χρόνια τώρα εκτός πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, που οι σχολές παρέμεναν ορθάνοιχτες για τους εργολάβους. Ίδρυαν spin off, μοσχοπουλούσαν πανάκριβα μεταπτυχιακά, ξόδευαν εκατομμύρια για προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών με διαφημιστικές καμπάνιες επιπέδου «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ένα πτυχίο σε τιμές ευκαιρίας»! Αυτοί που τους δώσατε διορία 72 ωρών να ξενοικιάσουν τα σπίτια που έμεναν για να σπουδάσουν και τώρα τους καλείτε να παρακολουθήσουν δια ζώσης εργαστήρια μέσα στο κατακαλόκαιρο. Σάς έχουν πάρει στο ψιλό, κοροϊδεύουν την πολιτική και τα χάλια σας”.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ