Κουβέιτ: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» μετά τη διαρροή πετρελαίου – ΒΙΝΤΕΟ

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, σε ανακοίνωσή της, διευκρίνισε ότι μετά τη διαρροή πετρελαίου που παρατηρήθηκε δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή προβλήματα στην παραγωγή.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε σήμερα (20.03.2023) η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, η Kuwait Oil Company, καθώς παρατηρήθηκε διαρροή πετρελαίου σε χερσαία περιοχή στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, σε ανακοίνωσή της, διευκρίνισε ότι μετά τη διαρροή πετρελαίου που παρατηρήθηκε δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή προβλήματα στην παραγωγή. Η Kuwait Oil Company «ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρροής πετρελαίου στο δυτικό τμήμα της χώρας».

Η διαρροή σημειώθηκε σε μια μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και «η παραγωγή δεν επηρεάζεται», δήλωσε ο Κουσάι Αλαμέρ εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές σημείο.

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία έκλυση τοξικών στο σημείο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι έχουν σταλεί επί τόπου ομάδες για να εντοπίσουν την πηγή της διαρροής και να την περιορίσουν.

Η εφημερίδα του Κουβέιτ al Rai ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο φαίνεται μεγάλη ποσότητα πετρελαίου να βγαίνει από έναν αγωγό σε ένα ξερό τοπίο.