Κρεμλίνο για θάνατο Πριγκόζιν: «Δεν σκοτώθηκε με εντολή μας»

«Ακόμη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία».

πριγκόζιν

«Βολές» κατά της Δύσης για ψευδείς εικασίες, οι οποίες «παρουσιάζονται από μία πολύ καλά γνωστή γωνία», εξαπέλυσε το Κρεμλίνο για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον οποίο όμως δεν επιβεβαιώνει οριστικά.

«Δεν σκοτώθηκε με εντολή μας», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, κάνοντας λόγο για «απόλυτο ψέμα».

«Τώρα γίνονται πολλές εικασίες γύρω από την συντριβή του αεροπλάνου αυτού και τους τραγικούς θανάτους των επιβατών του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένου του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Βεβαίως στη Δύση όλες αυτές οι εικασίες παρουσιάζονται από μια πολύ καλά γνωστή γωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία»

«Όλα αυτά είναι απολύτως ψέματα και εδώ, όταν καλύπτουμε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να στηριζόμαστε στα γεγονότα. Ακόμη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Αυτά πρέπει να διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια των ερευνητικών ενεργειών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για τους υπαινιγμούς δυτικών ηγετών, σύμφωνα με τους οποίους το Κρεμλίνο φέρεται να διέταξε την δολοφονία του Πριγκόζιν.

Οι ρωσικές αρχές άρχισαν έρευνα σχετικά με την συντριβή. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει ποιες θεωρούν ύποπτες αιτίες της ξαφνικής πτώσης του αεροπλάνου από τον ουρανό βορειοδυτικά της Μόσχας.

Ούτε επίσης έχουν επιβεβαιώσει επισήμως την ταυτότητα των 10 πτωμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Στην ερώτηση αν το Κρεμλίνο έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ σημείωσε: “Αν ακούσατε προσεκτικά την δήλωση του Ρώσου προέδρου, είπε ότι όλα τα απαραίτητα τεστ, συμπεριλαμβανομένων γενετικών τεστ, θα γίνουν τώρα. Τα επίσημα αποτελέσματα -μόλις είναι έτοιμα να δημοσιευτούν, θα δημοσιευτούν”.

Άγνωστο αν ο Πούτιν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν

Ο Πεσκόφ σημείωσε εξάλλου ότι είναι αδύνατο να πει αν ο Πούτιν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει “πολύ γεμάτο πρόγραμμα”.

Χωρίς επίσημη νομική υπόσταση η Wagner

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν πρόσθεσε επίσης ότι η Wagner Group δεν έχει επίσημη νομική υπόσταση.

Σύμφωνα με το newsit, η Βάγκνερ υπάρχει ως μια ομάδα που είχε μια “μεγάλη συνεισφορά” στην ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πεσκόφ, εξαίροντας τον “ηρωισμό” των πολεμιστών της.