Κρούσμα μετάλλαξης από την Κολομβία στην Πάτρα – Γιάννης Καρβέλης στο pelop.gr “Ελέγχεται η αυξημένη μεταδοτικότητα”

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ένα νέο στέλεχος κορονοϊού προερχόμενο από την Κολομβία, έχει εντοπιστεί στην Πάτρα.

metalaxi koronoios

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδος  Γιάννη Καβρέλη στο pelop.gr  ένα νέο στέλεχος κορονοϊού από την Κολομβία εντοπίστηκε στην Πάτρα ύστερα από έλεγχο ασθενή στις 9 Ιουνίου, ο οποίος ήρθε στην αχαϊκή πρωτεύουσα από την χώρα της νότιας Αμερικής .

karvelis

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς ελέγχεται αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν τα εμβόλια μπορούν να καλύψουν το συγκεκριμένο στέλεχος .

Οπως εξήγησε ο κ. Καρβέλης, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η 6η ΥΠΕ για την γονιδιωματική επιτήρηση της περιφέρειας, το γονιδιακό υλικό που έχει συλλέξει το εργαστήριο του Πανεπστημίου Πατρών έχει ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, προκειμένου να ελεγχθεί περαιτέρω και να εξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σε μία περίοδο που παρατηρείται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, επισήμανε σήμερα ότι και τα τέσσερα εμβόλια τα οποία ειναι εγκεκριμένα από την ΕΕ προστατεύουν από όλα τα μεταλλαγμένα στελέχη και τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο τονίζεται ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και με τις δυο δόσεις.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Καρβέλης,  το νέο στέλεχος εντοπίστηκε στην Πάτρα ύστερα από έλεγχο ασθενή στις 9 Ιουνίου, ο οποίος ήρθε στην αχαϊκή πρωτεύουσα από την χώρα της […]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ