Κύπρος: Ετοιμάζουν πανηγυρικό εορτασμό στα Κατεχόμενα παρουσία Ερντογάν

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, έσπευσε να ανακοινώσει την παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα στη Κύπρο, κατά τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Κύπρος: Ετοιμάζουν πανηγυρικό εορτασμό στα Κατεχόμενα παρουσία Ερντογάν

Φιέστα για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους ετοιμάζουν στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, όπου θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, έσπευσε να ανακοινώσει την παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα κατά τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα Κατεχόμενα ανακοινώνουν εκδηλώσεις με την παρουσία του Ερντογάν, οι οποίες ωστόσο δεν υλοποιούνται.

Στις αρχές καλοκαιριού είχε λεχθεί ότι ο Ερντογάν θα βρισκόταν στα Κατεχόμενα για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής και για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του νέου «προεδρικού μεγάρου». Στο τέλος, αυτός που ήρθε στα Κατεχόμενα για τους εορτασμούς ήταν ο Φουάτ Οκτάι.

Με μία προϋπόθεση θα πάει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Μια κάθοδος Ερντογάν στα Κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί, εάν και εφόσον η Τουρκία κρίνει σκόπιμο ότι θέλει να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε σχέση με την Κύπρο, όπως έπραξε στο παρελθόν με τις εκδηλώσεις για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου των εποίκων από τη Μαύρη Θάλασσα, ο Τατάρ ανέφερε (πηγή ΓΤΠ) ότι στο νέο «αεροδρόμιο» θα υπάρχουν και μεγάλα αεροπλάνα και ευχήθηκε να καταστούν μόνιμες οι πτήσεις προς την Τραπεζούντα.

Είπε ότι με την ύπαρξη μόνιμων πτήσεων θα ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Τατάρ είπε ότι, κατά τη διάρκειά της, θα τονίσει την αποδοχή της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους και θα αναφέρει ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι εφικτή μόνο με τη φόρμουλα των δύο κρατών.

Συνεργασία με την… «ευημερούσα Τουρκία», λέει ο Τατάρ

Συγκεκριμένα, ο Τατάρ ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Εμείς κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να είναι ευχή και επιθυμία όλων μας να καταφέρουμε να μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον λαό της μια ισχυρή τδβκ, κάνοντας κάθε είδους συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ευημερούσα και αναπτυγμένη Τουρκία.

»Για να μπορέσουμε να τα επιτύχουμε αυτά, εκείνο που μας ενώνει είναι η κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, η αγάπη μας στη σημαία και η προσήλωσή μας στην Ανατολία – είναι οι συνθήκες για να μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Σε άλλες δηλώσεις του, ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι όλα τα διεθνή σχέδια για το Κυπριακό αποσκοπούν στην αποκοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία.

Επίσης υποστήριξε πως «ο συνεταιρισμός που εδώ και χρόνια ονομάζεται ομοσπονδία, είναι μια διαδικασία που θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Είναι η απόσυρση της Τουρκίας από εδώ. Το ουσιαστικό παιχνίδι που παίζεται είναι το ‘μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα’.

»Μπορούμε να ζούμε ανεξάρτητοι τώρα σε αυτά τα εδάφη με τη συνάντηση των Μεχμετσίκ με τους αγωνιστές μας κατά την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 και την εκ νέου χάραξη των συνόρων μας, την τοποθέτηση των θεμελίων της τδβκ και την εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ