Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αιγείρα ΦΩΤΟ
Η Κοινότητα Αιγείρας του Δήμου Αιγιαλείας, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Τρύπησε» η παραλία της Αιγείρας σε κάμποσα σημεία από τη διάβρωση και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, εδώ και λίγο καιρό.
Η δημοτική αρχή της Αιγιαλείας παρενέβη άμεσα – εμπρός στον κίνδυνο, έστειλε κατ’ επείγον αίτημα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και προχθές ήρθε η επίσημη απάντηση: με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου, η Κοινότητα Αιγείρας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος είναι η ένταξη σε χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης της παραλιακής οδού της Αιγείρας, που αντιμετωπίζει -ως γνωστόν- τεράστια προβλήματα λόγω του φαινομένου της διάβρωσης της ακτής, η οποία έχει φτάσει σε βαθμό επικίνδυνο για διέλευση οχημάτων, αλλά και πεζών.

Το θέμα «έτρεξαν» όσο μπορούσαν πιο γρήγορα ο αντιδήμαρχος Εργων Βασίλης Χριστόπουλος, o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου και δικηγόρος Ανδρέας Οικονόμου και η αντιδήμαρχος Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου.
Προχώρησαν το σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και, προχθές, ήρθε η ικανοποίηση του αιτήματος.
Οι άνθρωποι του Δήμου πρέπει να κινηθούν γρήγορα πια, για να γίνουν άμεσα μελέτες και να εγκριθεί η χρηματοδότηση για το έργο της αποκατάστασης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
Το «Φωτεινό Αστέρι» Πάτρας γεμίζει τις σχολικές τσάντες των παιδιών ΦΩΤΟ
Η πρώτη οδοντόβουρτσα της Dyson ήρθε από το μέλλον με τιμή από το διάστημα
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Τα «Κανόνια και τρομπέτες» στο Αίγιο από την ΘΕΑ ΦΩΤΟ
