Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: Αντιδράσεις για την παραχώρηση του οικοπέδου Χαρτοποιίας

Το οικόπεδο Χαρτοποιίας έφερε αντιδράσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: Αντιδράσεις για την παραχώρηση του οικοπέδου Χαρτοποιίας

Το οικόπεδο Χαρτοποιίας έφερε αντιδράσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για παραχώρηση του οικοπέδου της Χαρτοποιίας σε ιδιώτη για την δημιουργία ναυπηγείου, με της πλάτες της Δημοτικής Αρχής, είναι μια ακόμα προσπάθεια παραχώρησης δημοτικής περιουσίας στο όνομα της «αξιοποίησης» και της «ανάπτυξης».

Η σημερινή κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση και όλες οι Δημοτικές Αρχές, μιλούν τάχα για «ανάπτυξη για όλους», για “δίκαιη ανάπτυξη”.
Με τέτοια ψέματα προσπαθούν να κρύψουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, πως η όποια ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας προϋποθέτει τη συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εξαθλίωση του Λαού.

Ο χώρος της Χαρτοποιίας, με εξαίρεση τον χώρο του πρώην ΤΕΙ και του Πολύκεντρου, συνειδητά ρημάζει από την πλευρά του κράτους και όλων Δημοτικών Αρχών και μένει αναξιοποίητος.

Στόχος τους είναι όχι απλά να αποποιηθούν την ευθύνη τους, αλλά να συμβάλουν ώστε ο παραπάνω χώρος να απαξιώνεται και να δίνεται απλόχερα για επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος.

Η σημερινή εξέλιξη έχει ιστορία: Με την απόφαση υπ’ άριθ. 210/8-4-2004 του Δημοτικού Συμβούλιου του 2004, μέρος του χώρου της χαρτοποιίας μεταβιβάστηκε στο Λιμενικό Ταμείο ώστε να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία για επιχειρηματική δραστηριότητα .

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις του 2004, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ψήφισαν την απόφαση εκτός από την ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση μιλώντας για το «χρυσοφόρο οικόπεδο» της Χαρτοποιίας που παραδίνεται στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις, ενώ ορκίζονται στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «αξιοποίησης» της περιουσίας και των υποδομών του Δήμου επ’ ωφελεία των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα δήθεν διαμαρτύρονται για την «προχειρότητα» και τις «αιφνιδιαστικές διαδικασίες» που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή.

Ο χώρος της Χαρτοποιίας αποτελεί λαϊκή περιουσία και πρέπει να παραμείνει στο λαό της Αιγιαλείας. Για πάνω από 90 χρόνια στις εγκαταστάσεις του χιλιάδες εργάτες «μάτωσαν» για τα κέρδη του Λαδόπουλου.

Είναι ένα ιστορικό μνημείο της βιομηχανικής εποχής και πρέπει να ανακηρυχθεί διατηρητέο προς όφελος του λάου ,να αναπαλαιωθεί με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθεί στις επόμενες γενιές όπως είναι. Το ίδιο έχει κάνει και η αγωνιστική Δημοτική Αρχή Πάτρας με το αντίστοιχο εργοστάσιο της Πάτρας.

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά κάθε ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και να μη κρύβονται πίσω από τις διαδικαστικές ακροβασίες της Δημοτικής Αρχής.

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα, στους επαγγελματικούς, επιστημονικούς , πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, στο λαό της Αιγιαλείας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη παραχώρηση του χώρου της Χαρτοποιίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Να απαιτήσουν την οριστική ανακήρυξη των εγκαταστάσεων της Χαρτοποιίας ως Διατηρητέο Μνημείο.

Να διεκδικήσουν ο συνολικός χώρος να αποδοθεί στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως πάρκο. Να γίνει εστία αναψυχής και πολιτισμού αλλά και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς στην ιστορία του τόπου μας.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Debate: Τι είπαν και τι... απέφυγαν οι « 4» υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων ΒΙΝΤΕΟ
Ρωμαϊκό Στάδιο: Εμβληματικό μνημείο στην καρδιά της Πάτρας - Σήμερα τα εγκαίνια από τη Λίνα Μενδώνη ΦΩΤΟ
Ο «τυφώνας» Κασσελάκης «σαρώνει» και τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας
Αχαΐα: Που θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα 28 Σεπτεμβρίου