Λάρισα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διαρρήξεις με λεία άνω των 149.000 ευρώ

Φέρονται να είχαν διαπράξει εννέα κλοπές μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες – Τους εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας

Λάρισα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διαρρήξεις με λεία άνω των 149.000 ευρώ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 40 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε σειρά διαρρήξεων διαμερισμάτων στη Λάρισα, με τη συνολική λεία των υποθέσεων που έχουν εξιχνιαστεί να ξεπερνά τις 149.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λάρισας, σε συνεργασία με το Τμήμα Άμεσης Δράσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Τους εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα πολυκατοικίας, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων. Η απόπειρα έγινε αντιληπτή και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τους δύο άνδρες στο κλιμακοστάσιο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και ακινητοποιήθηκαν.

Λίγο νωρίτερα είχαν πετάξει σε κοινόχρηστο χώρο διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων διαρρηκτικά εργαλεία και κλειδιά, γάντια, μάσκες και κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης 1.885 ευρώ, 495 δολάρια, 40 λίρες Αγγλίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Εννέα διαρρήξεις σε 13 ημέρες

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, φέρονται να είχαν οργανωθεί για τη διάπραξη κλοπών από κατοικίες στη Λάρισα.

Ειδικότερα, από τις 7 έως τις 20 Αυγούστου, εκτός από την απόπειρα που οδήγησε στη σύλληψή τους, φέρονται να διέπραξαν ακόμη εννέα κλοπές από διαμερίσματα πολυκατοικιών.

Από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφαιρέθηκαν συνολικά 60.400 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου 89.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέονται και με άλλες παρόμοιες διαρρήξεις.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο