Λέκκας για το νέο σεισμό στη Εύβοια: «Περιπλέκεται η κατάσταση» – Τσελέντης: «Aλλάζουν τα δεδομένα»

Μετά το νέο σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Εύβοια η κατάσταση περιπλέκεται, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece μετά τη νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή. Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης τόνισε πως «με τον νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα».

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Μετά το νέο σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Εύβοια η κατάσταση περιπλέκεται, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece μετά τη νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή.

Τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να βγάλουμε συμπεράσματα και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η περιοχή δεν μπορεί να δώσει πολύ ισχυρές δονήσεις και πως ήδη εκτονωθεί το φαινόμενο.

Άκης Τσελέντης: «Με τον νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα»- Η πρώτη εκτίμηση

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 στην Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αθήνα έκανε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο.

»Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια.

»Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία.» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments