Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας – ΦΩΤΟ

Οι Ελβετικές Αλπεις «βρήκαν» τη λίμνη Τσιβλού, στα ορεινά της Αχαΐας. Εικόνες από τη χιονισμένη λίμνη που παραπέμπουν σε Κεντρική Ευρώπη.

Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ Χιονισμένα πεύκα, κρυστάλλινη λίμνη, σαν πίνακας ζωγραφικής.

Οι μέρες που το χιόνι θα απλωθεί στα ορεινά της Αχαΐας δεν τελείωσαν με την κακοκαιρία «Ελπίς». Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για το προσεχές διάστημα από τον έμπειρο προγνώστη μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο, αναμένουμε δύο ακόμα μικρά καιρικά επεισόδια από πλευράς χιονοπτώσεων.

Καιρός: Δύο μίνι χιονιάδες στην Αχαΐα τις επόμενες ημέρες – Άνοδος θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θεοδοσόπουλος, αύριο, Σάββατο 29/01/2022  θα έχουμε χαμηλής έντασης βροχοπτώσεις που δεν θα ξεπεράσουν τα 15 χιλιοστά, ενώ από τα 800 μέτρα και πάνω αναμένονται χιόνια αλλά και πάλι έως 20 χιλιοστών.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά μόνο για μία ημέρα, αφού από αργά το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση.

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, ο μήνας θα ξεκινήσει με βροχές και χιονοπτώσεις λίγο πιο ισχυρές, απ’ ό,τι αυτές του Σαββάτου. Και πάλι οι προγνώσεις αναφέρουν πως θα χιονίσει από τα 700-800 μέτρα και πάνω. Ωστόσο, η συνέχεια του δευτέρου μήνα του χρόνου θα είναι αρκετά πιο θερμή.

Σε αντίθεση με την Αττική που η πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις προκάλεσαν «χάος», στην Αχαΐα δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία, με το λευκό πέπλο να απλώνεται στα ορεινά του νομού και να δημιουργεί αλπικά τοπία.

Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ

Η είσοδος της Ζαρούχλας την ώρα της χιονοκαταιγίδας είναι μια εικόνα που βλέπουμε πολύ σπάνια στην Ελλάδα.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη Τσιβλού, την μοναδικής ομορφιάς λίμνη που δημιουργήθηκε το 1913 μετά από μια καταστροφική και θανατηφόρα κατολίσθηση.

 

Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ

Μια απεικόνιση από ψηλά της λίμνης Τσιβλού σε λευκό κλοιό.

Τον Μάρτιο του 1913 καταπλακώθηκε και εξαφανίστηκε στην κυριολεξία το χωριό Τσιβλός, από το οποίο πήρε το όνομα η λίμνη, ενώ παράλληλα τα φερτά υλικά από την κατολίσθηση έφραξαν την κοίτη του ποταμού Κράθη, τα νερά του οποίου εγκλωβίστηκαν σε μία φυσική λεκάνη στην οποία σχηματίστηκε η λίμνη.

Στις πλαγιές του Χελμού μπορεί να απολαύσει κανείς τοπία που παραπέμπουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ιδιαίτερα η λίμνη Τσιβλού που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε κάθε εποχή του χρόνου, χαρίζει απλόχερα εικόνες που βλέπει κανείς σε καρτ ποστάλ από τις ελβετικές και γαλλικές Αλπεις.

Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ

Το χωριό Χρυσάνθειο Αιγείρας φόρεσε τα «λευκά» του τις προηγούμενες ημέρες.

 

Και αν συνήθως οι εικόνες της λίμνης Τσιβλού είναι πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα, τις προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία λειτούργησε «ζωγραφίζοντας» με τις φωτογραφίες να μην χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές.

Γενικότερα, τα χωριά που βρίσκονται σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει πολλές δομές όπως ξενοδοχεία, ξενώνες, ταβέρνες και μαγαζιά παραδοσιακών προϊόντων, για να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο προς εκμετάλλευση των επισκεπτών. Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, μέσω του δρόμου που περνάει από την Περιστέρα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ