Λίβανος: Τι είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ για τις νέες αρχές στη Συρία και τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
Ο Ναΐμ Κάσεμ “εξέφρασε την επιθυμία” η νέα διοίκηση στη Συρία να “θεωρεί το Ισραήλ εχθρό”.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει οι νέες συριακές αρχές, που ανέτρεψαν τον σύμμαχό του Μπασάρ αλ Άσαντ, “δεν θα εξομαλύνουν” τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, άσπονδο εχθρό του φιλοϊρανικού κινήματος.
Ο Ναΐμ Κάσεμ “εξέφρασε την επιθυμία” η νέα διοίκηση στη Συρία να “θεωρεί το Ισραήλ εχθρό και να μην εξομαλύνει τις σχέσεις της”, όπως δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία μετά την πτώση του Άσαντ, τον οποίο το κίνημά του υποστήριξε στρατιωτικά κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον χρόνων σύγκρουσης στη Συρία.
Η Χεζμπολάχ έχασε τη διαδρομή εφοδιασμού της μέσω της Συρίας μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αστραπιαία επίθεση των ανταρτών.
Ο Κάσεμ δεν ανέφερε ονομαστικά τον Άσαντ στην τηλεοπτική του ομιλία και δήλωσε ότι η οργάνωση δεν μπορεί να κρίνει τις νέες αρχές της Συρίας μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
H Meta στρατολογεί με το αζημιώτο influencers σε δώδεκα χώρες
Λευτέρης Ελευθερίου: Είμαι σε σχέση, το δηλώνω, κρατάω τα πάντα σε χαμηλούς τόνους
Πώς να κρατήσετε τη φέτα φρέσκια για μέρες: Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα;
Το Googlebook έρχεται νωρίτερα και η Google χτυπά τα Windows laptops
Εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου και εορτασμός της Παναγίας στη Νάσια Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Το λαχανικό που «χαρίζει» μακροζωία – Ποιο είναι και γιατί ξεχωρίζει
GTA 6: Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη, οι χάκερ πρόλαβαν τη Rockstar
