Λόγια ορθά κοφτά για Καραμανδάνειο και κτίριο πρώην 409 ΣΝ

Του Αλέξη Καρβουντζή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕΙ Πάτρας.

Προβληματίζει αρνητικά η πρόσφατη ειδησεογραφία στις τοπικές εφημερίδες, αυτή που αφορά αφενός την κατάσταση στο Καραμανδάνειο αφετέρου την τύχη του κτιρίου του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου(ΣΝ).

Eτυχε αρκετές φορές στην ίδια εφημερίδα σε μια σελίδα να ακούγονται θρήνοι και οδυρμοί γιατί δεν συντονίζονται οι τοπικοί φορείς για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο Παιδιατρικό νοσοκομείο, αντάξιο των απαιτήσεων της δυτικής και της νότιας Ελλάδας γενικότερα η αναφέρονται ακόμα και οι προβληματισμοί για σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων του Καραμανδανείου που σκοντάφτουν στην ανυπαρξία ελεύθερων χώρων σε αυτό.

Σε άλλη όμως σελίδα, πολλές φορές και την ίδια ημέρα, θεωρείται και εκτιμάται από διαφορετική οπτική γωνία σαν επιτυχία, άξια ίσως πανηγυρισμού η αγωνίας, ανάλογα με την κατάληξή του, ο πλειστηριασμός για το κτίριο του πρώην 409 ΣΝ. Λες και δεν ζούμε οι πατρινοί αναγνώστες στην ίδια πόλη. Λες και δεν γνωρίζουμε όλοι μας πως το Καραμανδάνειο είναι γειτνιάζον σαν οικόπεδο με το αντίστοιχο του 409 ΣΝ.

Κανείς όμως από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν το ξέρει η δεν θέλει να το ξέρει η μάλλον θέλει να το ξεχάσουμε η να το αγνοούμε.

Κανείς δεν συσχετίζει.

Το υπουργείο Υγείας το 2019 δεν ήξερε και μεταβίβασε την κυριότητα ενός πρώην ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, που λειτούργησε την τελευταία περίοδο λειτουργίας του σαν Μαιευτική κλινική, αν δεν απατώμαι, στο υπουργείο Αμύνης .

Σήμερα το τελευταίο δεν το ενδιαφέρει ούτε και ασχολείται καν με το αν το υπουργείο της Υγείας πασχίζει να βοηθήσει το Καραμανδάνειο να αναπτυχτεί χωροταξικά, σύμφωνα πάντα με όσα λέει και υποστηρίζει. Αυτό θα κάνει τα δικά του, έχοντας βγάλει σε πλειστηριασμό το κτίριο του 409, ακόμα και για χρήση μη έχουσα σχέση με την υγεία. Λες και είναι από άλλο πλανήτη ή έχουν αδιαφορία για τον καημό αυτής της πόλης. Επιχαίρουν ίσως και τα δύο υπουργεία. Βλέπετε βοηθούν στην υποβάθμιση και στην απαξίωση με δύο τρόπους. Αφενός μέσω της αποδυνάμωσης του έμψυχου δυναμικού, με την μέθοδο του αποδεκατισμού του μέσω γήρανσης και συνταξιοδότησης άνευ αντικατάστασης του μόνιμου προσωπικού. Αφετέρου με τη σταδιακή αύξηση των ελλείψεων σε κτιριακές υποδομές μέσω την μεθόδου της μη περαιτέρω ανάπτυξης με αιτιολογικό την έλλειψη χώρου.

Επιτυγχάνουν έτσι να πραγματοποιήσουν τον νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Σύμφωνα με αυτό, το μεν ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ θα κλείσει η θα γυρίσει σε ιδιώτες με αποτέλεσμα να μηδενισθούν για το κράτος τα έξοδα λειτουργίας του, το δε κτίριο του 409 θα αποφέρει έσοδα μέσα από μακροχρόνια ενοικίαση. Ολα μέλι γάλα δηλαδή. Κατά τα άλλα πολλά τα δάκρυα και οι υποσχέσεις της κ. Γκάγκα και του κ. Πλεύρη. για το Καραμανδάνειο…

Εξυπνη και ευκολοχώνευτη και η καραμέλα που βουλευτές της ΝΔ στην Αχαΐα πρώτοι παρουσίασαν για το όνειρο –όραμα για ένα νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Οποίος δεν θέλει να ζυμώσει παιδιά, 10 χρόνια θα κοσκινίζει. Δεν θα φέρνει μόνιμο έμψυχο υλικό που χρειάζεται το Καραμανδάνειο με αιτιολογία την έλλειψη γιατρών και τις χρονοβόρες διαδικασίες Βέβαια αρκεί να σημειώσει κανείς πως όταν είναι να μπει κανένας αστυνομικός ή κανένας χρυσοπληρωμένος σύμβουλος από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο, βρίσκεται και το χρήμα και ο νόμος και συμπιέζεται και εκμηδενίζεται ο χρόνος. Βγάζει μάτι το παράδειγμα της στελέχωσης της Πανεπιστημιακής αστυνομίας και η πλήρωση των θέσεων των νέων διευθυντών του ΙΚΑ.

Ας υπάρχει λοιπόν ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες γιατί το θέμα της εγκατάλειψης του Καραμανδανείου και ο πλειστηριασμός για την μίσθωση του κτιρίου του πρώην 409 ΣΝ έχει καταντήσει πλέον ένα σκληρό και υβριστικό για την πόλη ανέκδοτο. Αποκαλύπτει όμως συγχρόνως τις προθέσεις και τους σκοπούς ενός στυγνού κράτους και κόμματος, που πασχίζουν με όλα τα μέσα να αποδείξουν πως το νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα της ρύθμισης των πάντων από τις αγορές είναι η πανάκεια δια κάθε νόσο και κάθε ανοησία αλλά ας έχουν υπόψη τους πως «ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments