Λονδίνο: Επιστολή που χάθηκε το 1916 παραδόθηκε 100+ χρόνια αργότερα

Η Royal Mail, η ταχυδρομική εταιρία δηλώνει «αβέβαιη για το τι συνέβη» στην καθυστερημένη επιστολή από το Μπαθ της Αγγλίας, η οποία έφτασε στο Κρίσταλ Πάλας το 2021.

Λονδίνο: Επιστολή που χάθηκε το 1916 παραδόθηκε 100+ χρόνια αργότερα

Ένα γράμμα που χάθηκε στο ταχυδρομείο το 1916 παραδόθηκε τελικά σε μια διεύθυνση του Λονδίνου περισσότερο από έναν αιώνα μετά την αποστολή του από το Μπαθ, στην νοτιοδυτική Αγγλία.

Φέρει ένα γραμματόσημο του Γεωργίου του Ε’ και σφραγίδες Μπαθ και Σίντενχαμ και έπεσε από το γραμματοκιβώτιο του διαμερίσματος του θεατρικού σκηνοθέτη Φίνλεϊ Γκλεν στο Κρίσταλ Πάλας το 2021.

Απευθυνόταν στην Κέιτι Μαρς, η οποία ήταν παντρεμένη με τον έμπορο γραμματοσήμων Όρσβαλντ Μαρς, και στάλθηκε από τη φίλη της Κρίσταμπελ Μένελ, η οποία έκανε διακοπές στο Μπαθ, σύμφωνα με την έρευνα του Στέφεν Όξφορντ, του συντάκτη του The Norwood Review, ενός περιοδικού τοπικής ιστορίας.

Δείτε το βίντεο

Απίστευτο συμβάν

Αρχίζει έτσι: «Αγαπητή μου Κέιτι, θα χρειαστεί να μου παράσχεις τη βοήθειά σου – αισθάνομαι αρκετά ντροπιασμένη για τον εαυτό μου μετά τα όσα είπα στην ομήγυρη».

Η Royal Mail, η ταχυδρομική εταιρία, δήλωσε ότι παραμένει «αβέβαιη για το τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση». Αλλά ο Στέφεν Όξφορντ δήλωσε ότι είναι πιθανό η επιστολή να χάθηκε στο γραφείο διαλογής στο Σίντενχαμ, το οποίο είχε κλείσει για χρόνια. «Νομίζω ότι ανακατασκευάζεται. Έτσι, κατά τη διαδικασία αυτή πρέπει να βρήκαν αυτή την επιστολή κρυμμένη κάπου, ίσως να είχε πέσει πίσω από κάποια έπιπλα».

«Η περιοχή Upper Norwood και Crystal Palace έγινε πολύ δημοφιλής σε πλούσιους ανθρώπους της μεσαίας τάξης στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900. Το γράμμα είναι από την Κρίσταμπελ Μένελ, κόρη ενός τοπικού πλούσιου εμπόρου τσαγιού, του Χένρι Τιουκ Μένελ. Και ήταν φίλη με την Κάθριν – ή Κέιτι – Μαρς.

«Ο Όρσβαλντ Μαρς καταγράφεται το 1901 να ζει στο Crystal Palace ως ενοικιαστής και ως έμπορος γραμματοσήμων. Ήταν 20 ετών τότε και υποψιάζομαι ότι χρηματοδοτούνταν από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας αρκετά πλούσιος αρχιτέκτονας που ζούσε στη Βόρεια Ιρλανδία. Ήταν μια οικογένεια Κουάκερων».

Η ιστορία προς τα πίσω

Ο Όρσβαλντ, ο οποίος παντρεύτηκε την Κάθριν το 1904, θα γινόταν ένας πολύ γνωστός έμπορος γραμματοσήμων, ο οποίος κλήθηκε συχνά ως ειδικός μάρτυρας σε υποθέσεις απάτης με γραμματόσημα, και αργότερα μετακόμισε από το σημείο όπου απευθυνόταν η επιστολή σε ένα μεγάλο βικτοριανό σπίτι με στάβλους, σε κοντινή απόσταση.

Το σπίτι στο οποίο απευθυνόταν η επιστολή έχει προ πολλού κατεδαφιστεί και αποτελεί σήμερα πολυκατοικία. Τμήματα της επιστολής είναι δύσκολο να διαβαστούν, αλλά αναφέρεται ότι κάποιος δεν είναι καλά.

Και φτάνουμε στο σήμερα

Ο Γκλεν, 27 ετών, δήλωσε ότι όταν αυτός και η φίλη του, Λούσι, είδαν για πρώτη φορά την ημερομηνία «σκεφτήκαμε το 2016, μετά είδαμε ότι είχε τη σφραγίδα του βασιλιά Γεώργιου του Ε’ και συνειδητοποιήσαμε το 1916, οπότε σκεφτήκαμε ότι μάλλον ήταν εντάξει να το ανοίξουμε. Μπερδευτήκαμε για το πώς πήρε τόσο πολύ χρόνο για να παραδοθεί, αλλά σκεφτήκαμε ότι πρέπει να χάθηκε κάπου στο γραφείο διαλογής και έναν αιώνα αργότερα βρέθηκε και κάποιος το έβαλε στο ταχυδρομείο

»Λογικά, πρέπει να φυλασσόταν σε συρτάρι. Ο φάκελος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και λίγο ξεφτισμένος στο πάνω μέρος.

»Τον κρατήσαμε και προσπαθήσαμε να τον αποκρυπτογραφήσουμε, αν και μερικά σημεία είναι δύσκολο να διαβαστούν. Και μετά ήρθαμε σε επαφή με το παράρτημα τοπικής, ιστορικής κοινότητας γιατί σκέφτηκα ότι ίσως μπορούσε να μας πει για τους ανθρώπους που εμπλέκονται.

»Δεν είχα ιδέα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θα το έβρισκαν τόσο ενδιαφέρον».

Πηγή: in.gr

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ