Μαγιόρκα: Ντόπιοι έδιωξαν τουρίστες από την παραλία ΒΙΝΤΕΟ

Τους φώναζαν «φύγετε, φύγετε!»

Μαγιόρκα - τουρίστες

Στις 11 Ιουνίου 2024, περίπου 200 ακτιβιστές κατέλαβαν την δημοφιλή παραλία Calo des Moro στη Μαγιόρκα, διαμαρτυρόμενοι για τον υπερτουρισμό που πλήττει το νησί.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», περίπου 200 ακτιβιστές κατέλαβαν τη δημοφιλή παραλία Calo des Moro στη Μαγιόρκα, απαιτώντας από τους τουρίστες που έκαναν μπάνιο και ηλιοθεραπεία να την εγκαταλείψουν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό «Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι» και φώναζαν στους τουρίστες να φύγουν από την παραλία.

Σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, κάτοικος της Μαγιόρκα ακούγεται να λέει ότι «οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία. Για μια μέρα, θα την απολαύσουμε» και καλεί τους παραθεριστές να την εγκαταλείψουν.

Οι διαδηλωτές χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς οι τουρίστες έφευγαν από την παραλία, μαζεύοντας τα πράγματά τους.

 

Σύμφωνα με το newsit, η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο – που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση.

Η παραλία Calο des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram.

 

Διαβάστε επίσης:

Εφυγαν τραπεζάκια χωρίς δημοτικά τέλη, «Ο δήμος Πατρέων χάνει 160.000 ευρώ σε έσοδα» λέει η Εστίαση

Υπόθεση Λύτρα: Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου, τι ζητά η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη

6ημερη εργασία: Εφαρμογή από 1η Ιουλίου, προϋποθέσεις και αμοιβές, ποιους αφορά

Απόστολος Λύτρας: Η σύζυγός του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτιμά ο Άρειος Πάγος

Φωτήλας στην «Π»: Με το δεξί… για το Καρναβάλι