Υπόθεση Λύτρα: Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου, τι ζητά η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη

παρέμβαση

Με νέα παρέμβαση της η εισαγγελεας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ζητεί από την 18η ανακρίτρια «την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα» της κυρίας ανάκρισης που αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για υπόθεση Λύτρα: Αντιδράσεις για τις πειθαρχικές ενέργειες του Άρειου Πάγου

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην αρμόδια Ανακρίτρια του την ακόλουθη παραγγελία:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου , Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελεας , Γεωργία Αδειλίνη με «διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας» που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του τον κατηγορούμενο δικηγόρο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λύτρας: «Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος με τις γυναίκες», από την υπεράσπιση θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγού του

Κούγιας για υπόθεση Λύτρα: Η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, τι είπε για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε

Μπέος για Λύτρα: Άναδρο να σηκώνεις χέρι σε γυναίκα, λυπάμαι για την δικαιοσύνη

Απίστευτο περιστατικό: Θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε σε λουόμενη στο Λιμένι

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Οι πρώτες στιγμές του 37χρονου δράστη στη φυλακή

Ζεστός ο καιρός και σήμερα, η πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Πάτρα: Γνωστά επιπλέον 25 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία, 9 μαθητές

Δυτική Αχαΐα: Πήγε να ποτίσει το χωράφι και βρήκε τον πατέρα του νεκρό