Πάτρα: Γνωστά επιπλέον 25 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία, 9 μαθητές

Νέα στοιχεία της «Πελοποννήσου της Δευτέρας», για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές με βαποράκια ανήλικους σε σχολεία, στην Πάτρα. Ερευνες σε διαδίκτυο και κινητά.

Πάτρα

Στην ταυτοποίηση νέων ατόμων, που προμηθεύονταν ναρκωτικά από το κύκλωμα το οποίο δρούσε στην Πάτρα έχοντας «ορμητήριο» το σχολικό συγκρότημα Μαρούδα, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Πάτρα: Πλήρωσαν τη σέλφι οι διακινητές ναρκωτικών σε σχολεία

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», πρόκειται για 25 άτομα, εκ των οποίων 9 μαθητές ηλικίας 14 έως 16 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  είχαν «στενές» επαφές με το κύκλωμα. Στοιχεία, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές, επιβεβαιώνουν πως η διακίνηση γινόταν εντός σχολείου. «Διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, διακίνηση κάνναβης και την ώρα κατά την οποία λειτουργούσε η σχολική μονάδα. Δηλαδή, τα πρωινά, μέσα στο σχολείο» μεταφέρθηκε, στην «ΠτΔ».

Πάτρα: Καταθέσεις «φωτιά» για τα ναρκωτικά σε μαθητές, το σχολείο που «δίνουν» κατηγορούμενοι

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της τοπικής ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση, με τα 4 ηγετικά της μέλη –τρεις Πατρινούς κι έναν Αλβανό που ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι τους 2 τελευταίους μήνες- πριν την εξάρθρωση του κυκλώματος είχε προχωρήσει σε 65 αγοραπωλησίες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA.

Οι κρυψώνες ναρκωτικών σε χώρους του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα

Οι κρυψώνες ναρκωτικών σε χώρους του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα

Μαθήτρια του λυκείου, μάλιστα, συνελήφθη κατά την αστυνομική επιχείρηση της 26ης Απριλίου, για κατοχή ναρκωτικών, προς ιδία χρήση. Ανάμεσα στους συνολικά 19, που πιάστηκαν, ήταν και 4 ανήλικοι με τον μικρότερο σε ηλικία να μην έχει συμπληρώσει το 14ο έτος, που λειτουργούσαν ως «βαποράκια» αλλά και 6 γονείς – κηδεμόνες για τους οποίους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία λόγω παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος των 12 μελών του κυκλώματος, συμπεριλαμβανομένων και της ηγετικής ομάδας, έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα (κακουργήματα), της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες ήταν εκείνες που «έδεσαν» την υπόθεση, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αυτές ακούγεται ο 20χρονος «εγκέφαλος» να μιλά με μαθητή, να τον ρωτά πού βρίσκεται, με τον ανήλικο να απαντά σε διάλειμμα στο σχολείο και εκείνος να του δίνει εντολή να πάει στην «καβάτζα» ναρκωτικών να πάρει μια δόση και να την παραδώσει σε εξωσχολικό που τον περίμενε στην πόρτα του συγκροτήματος Μαρούδα.

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «ΠτΔ», μαθητής-διακινητής μιλώντας με συμμαθητή του ακούγεται να του λέει: «Εχω δυο γραμμάρια κοκαΐνη να τα φέρω να τα πιούμε» με τον δεύτερο ανήλικο να απαντά «έρχομαι…». «Αυτό δεν το έχουμε ξανασυναντήσει και αμφιβάλλουμε εάν θα το ξανασυναντήσουμε σε τέτοια ηλικία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», από την ΕΛΑΣ έχει ζητηθεί η πρόσβαση και σε διαδικτυακές συνομιλίες των κατηγορουμένων αλλά και μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα, με αστυνομικούς να εκφράζουν την πεποίθηση πως θα «αλιεύσουν» επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε έρευνες στα σπίτια των βασικών κατηγορουμένων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), δύο σιδερογροθιές, ξύλινο μπαστούνι, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα και 4.450€.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια

Τα κατασχεθέντα πειστήρια

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, κατά την «έφοδο» στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο, βρήκαν σε κοινόχρηστους χώρους, σε υδρορροή 2μέτρων στο κυλικείο, σε ρολόι της ΔΕΗ και σε μεταλλικό πίνακα σε σκάλα, εντοπίστηκαν – όπως έγραψε η «Πελοπόννησος»- ποσότητα κάνναβης, δόσεις έτοιμες προς χρήση και ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε τοίχο αναγραφόταν η τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Η τιμή πώλησης ναρκωτικών σε τοίχο του σχολείου

Η τιμή πώλησης ναρκωτικών σε τοίχο του σχολείου

 

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Για την υπόθεση μετά από εισαγγελική παρέμβαση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο αν οι διευθυντές, αλλά και καθηγητές είχαν γνώση για τη διακίνηση των ναρκωτικών και για όσα γίνονταν στα συγκεκριμένα σχολεία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οπως είχαν αποκαλύψει πηγές στην «Π», ο 20χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος κι ένα ακόμα μέλος της αρχηγικής ομάδας περιφέρονταν στο προαύλιο κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση διευθυντή, ωστόσο για την παρουσία των «γνωστών» εξωσχολικών, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Αστυνομία.

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: Πάρτι σε ξενοδοχεία και ληστείες εκτός Πατρών!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΡΟΣΤΙΜΑ»

Με την εξάρθρωση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πως τα αρχηγικά μέλη επέβαλλαν την απόλυτη αφοσίωση στους «μικρούς» με ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Τους ασκούσαν συνεχή πίεση για προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό του περιβάλλον. Στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», ο πατρινός «εγκέφαλος» τους επέβαλλε ως «τιμωρία» την καταβολή 50€, με το πρόσχημα της αργοπορίας σε ραντεβού αγοραπωλησίας ουσιών, ή αδυναμία διακίνησης ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία, για να εκφοβίσουν ανήλικο φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστούσε 200 ευρώ. Απορώντας πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει, η απάντηση ήταν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε ‘’αυτό’’ (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή οι διακινητές ναρκωτικών, γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά

Ο Ακης Βαβαρούτας

Ο Ακης Βαβαρούτας

Τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «αρχηγός» και η ομάδα του ενισχύει η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» του πατρινού δικηγόρου Ακη Βαβαρούτα που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του μικρότερου σε ηλικία -σχεδόν 14 ετών- μαθητή διακινητή ναρκωτικών. Οπως δήλωσε ο κ. Βαβαρούτας, ένας εκ της ηγετικής ομάδας: «Κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετάσχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διατεθειμένος να ομολογήσει και να ζητήσει συγγνώμη ο ποινικολόγος, ποιοι κατέθεσαν υπέρ του

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Φόβοι για ακρωτηριασμό εργαζόμενου καθαριότητας, νοσηλεύεται στην Πάτρα, το σοκαριστικό ατύχημα

Καιρός: «Ποδαρικό» σήμερα με μελτέμια και καταιγίδες, επανέρχονται τα 40αρια, η πρόγνωση για την Πάτρα

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του Διονύση Γκοτσούλια

Πάτρα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον τραυματισμό του παιδιού από βεγγαλικό σε σχολική γιορτή

Στον Πατραϊκό τα πρώτα αιολικά: Στην α’ φάση ανάπτυξης η περιοχή, πού θα κατασκευαστούν

Κρίσιμη εβδομάδα στο ΠΑΣΟΚ: Οι κινήσεις του Ανδρουλάκη, «παρών» στις εξελίξεις δηλώνει ο Δούκας