Μάλλον η «Αράχνη» δεν ήταν στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, ίσως δεν άκουσε καλά…

Ιστορία γράφουν οι παρόντες. Οχι οι απόντες. Αν κι αυτοί οι τελευταίοι καμιά φορά θέλουν κάτι να πουν για να ακούγεται και η φωνή τους. Εστω και μέσω άλλων οδών και όχι εντός Δ.Σ. Στην Ελλάδα λέγεται απλά: «Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Το είδαμε χθες και στα του μπάσκετ μας…

μπάσκετ Ο δημοσιογράφος της «Π» και του pelop.gr Κώστας Λαμπρόπουλος γράφει για όσα πραγματικά λέγονται και αποφασίζονται στα Δ.Σ. της ΕΟΚ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει πάει πίσω αυτήν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια είναι ο λαϊκισμός. Το «ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος». Το πρωτοείπε ο Γκέμπελς, αλλά μια χαρά το χρησιμοποιούν και οι ευρισκόμενοι (;) στην αριστερή πλευρά του πολιτικού χάρτη.

Πάμε, λοιπόν, στην περίπτωσή μας:

Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες Φασούλα για «επιβολή εισιτηρίων στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΟΚ» κάναμε την έρευνά μας και μάλιστα διεξοδικά και καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα:

1) Ουδέποτε επιχειρήθηκε η επιβολή εισιτηρίου σε αγώνες Παιδικοεφηβικών πρωταθλημάτων και ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο στα πλάνα της ΕΟΚ ή και προσωπικά του προέδρου της, Βαγγέλη Λιόλιου.

2) Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, από εκπρόσωπο Ενωσης της Βόρειας Ελλάδας υπογραμμίστηκε ότι έχουν βάλει εδώ κι ένα χρόνο ένα συμβολικό ποσό (2 ευρώ) στους αγώνες των ηλικιακών πρωταθλημάτων, κατόπιν μάλιστα επιθυμίας των γονέων, προκειμένου να ενισχύεται το αναπτυξιακό υπόβαθρο στην περιοχή. Την ιδέα αυτή άκουσε ο Βαγγέλης Λιόλιος με προσοχή, καθώς με τη θεσμική του ιδιότητα είναι υποχρεωμένος να ακούει όλες τις Ενώσεις.

3) Η ΕΟΚ δεν υπολόγιζε ως έσοδα (όπως προφανώς για λόγους εντυπώσεων ακούστηκε…) όλα τα παραπάνω κι αυτό φαίνεται και από το ότι όχι απλώς προτάθηκε στις Ενώσεις (εφόσον βέβαια το αποφασίσουν αυτό) να κρατήσουν αυτά τα χρήματα, αλλά και παράλληλα να ενισχυθούν και από την κεντρική διοίκηση για να επενδύσουν σε κοινωνικά προγράμματα και δράσεις. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η ΕΟΚ καλύπτει πλέον στο 100% των εξόδων το αναπτυξιακό πρόγραμμα πανελληνίως. Είναι χαρακτηριστική η αντίληψη του Βαγγέλη Λιόλιου προσωπικά ότι «το μπάσκετ δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία» και ότι «θα πρέπει πάντα να προσεγγίζει κοινωνικές ευαισθησίες και τον κάθε πολίτη».

Συνοψίζοντας λοιπόν από το ρεπορτάζ: Αφενός ουδέποτε υπήρξε εισήγηση για εισιτήριο σε αγώνες τμημάτων υποδομής από την Ομοσπονδία ή τον πρόεδρό της προσωπικά. Κι αφετέρου η ηγεσία της ΕΟΚ δεν είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, αλλά τα ίδια τα σωματεία που παράγουν μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Αυτά καταθέτουν προτάσεις, αυτά εισηγούνται και αυτά αποφασίζουν!

Και κάτι τελευταίο: Γιατί ο Παναγιώτης Φασούλας, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ (αλλά και ως πρώην διεθνής παίκτης και συνεργάτης της προηγούμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας), δεν εκφράζει τη διαφωνία του και δεν καταθέτει την πρότασή του κατά τη διάρκεια των επίσημων Συμβουλίων και προτιμά την έκδοση ανακοινωθέντων-διαγγελμάτων; Δεν υπάρχουν θεσμικά όργανα για να εκφέρει κάποιος την άποψή του ή και για να ενημερωθεί αν δεν άκουσε καλά;

Παιδιά, είμαστε στον 21ο αιώνα! Αποτελούν παρελθόν οι 10ετίες που χρεοκόπησαν (ποικιλοτρόπως) την Ελλάδα. Και το μπάσκετ μας…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ