Μαριλίνα Σκαρπέτα – Γυναίκα με σημασία: «Θέλω σε ό,τι κάνω να υπάρχει χρώμα»

Το κατάστημα με χειροποίητες κατασκευές, πλέον ηλεκτρονικό με είδη βάπτισης και γάμου, το πρωτότυπο Bubble Van για ζωάκια, η εικονογράφηση και η συγγραφή παιδικών βιβλίων είναι «κομμάτια» που συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της Πατρινής Μαριλίνας Σκαρπέτα.

Μαριλίνα Σκαρπέτα - Γυναίκα με σημασία: «Θέλω σε ό,τι κάνω να υπάρχει χρώμα»

Ο,τι ονειρευόταν ως τώρα, το έκανε πραγματικότητα, αλλά επειδή τα όνειρά της δεν έχουν ταβάνι, δοκιμάζεται σε νέες προκλήσεις, δηλώνοντας στα 31 της ότι δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.

Το κατάστημα με χειροποίητες κατασκευές, πλέον ηλεκτρονικό με είδη βάπτισης και γάμου, το πρωτότυπο Bubble Van για ζωάκια, η εικονογράφηση και η συγγραφή παιδικών βιβλίων είναι «κομμάτια» που συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της Πατρινής Μαριλίνας Σκαρπέτα. Σήμερα, συστήνεται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Πώς θυμάστε τον εαυτό σας παιδί και ποια η απάντησή σας στην ερώτηση «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να αλλάζει συχνά επαγγελματικό προσανατολισμό. Η πρώτη μου μεγάλη επιθυμία, καθώς εννοείται πως πέρασα από την παγκόσμια σταθερά των φιλόζωων παιδιών, ήταν να γίνω κτηνίατρος! Οι επόμενες… επαγγελματικές μου ιδέες γυρνούσαν γύρω από τον άξονα των χρωμάτων. Πότε έφτιαχνα κοσμήματα από μακαρόνια και τα πουλούσα στις γιαγιάδες μου, πότε πολύχρωμες κατασκευές από ζυμάρι… Αρχισαν όλα να οδηγούν στο να ανοίξω το δικό μου μαγαζάκι με χειροποίητα είδη! Μετά από πολλές νέες ιδέες με γνώμονα τις κατασκευές, έφτασα 31 και δεν ξέρω τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω! Θέλω σίγουρα σε ό,τι κάνω να υπάρχει χρώμα!

Πάντως, σπουδάσατε Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα. Σας άρεσε ή σας «έτρωγε» κάτι μέσα σας;

Δεν ήμουν και η καλύτερη μαθήτρια, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι τα τετράδιά μου αντί για λυμένες ασκήσεις είχαν σκίτσα και ζωγραφιές! Μπήκα σε αυτήν τη σχολή και αποφάσισα να την τελειώσω, χωρίς να ξέρω ακριβώς τι θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον. Ο,τι καινούργιο και εάν κάνεις θεωρώ πως φέρνει όμορφα πράγματα στη ζωή σου. Ετσι και αυτή η σχολή. Εμαθα κάποια πράγματα για τους υπολογιστές που με βοηθούν πλέον σε διάφορα κομμάτια της εικονογράφησης και γνώρισα όμορφους ανθρώπους.

Το il sogno πώς προέκυψε; Ηταν ένα όνειρο, όπως λέει το όνομά του;

Το il sogno ήταν αυτό που τελικά έκανε τα φοιτητικά μου χρόνια να μην είναι σκέτες οθόνες υπολογιστών, αλλά αυτό που θα ξεκινούσε να πραγματοποιεί τα όνειρά μου! Παράλληλα, λοιπόν, με τη σχολή, άνοιξα το πολυπόθητο μαγαζάκι μου με τα χειροποίητα είδη. Πλέον το παζλ είχε συμπληρωθεί! Ηταν πλάνο ζωής άλλωστε, αφού το οργάνωνα πάνω-κάτω από τα πέντε μου!

Σήμερα το έχετε μετατρέψει σε ηλεκτρονική επιχείρηση με είδη γάμου και βάπτισης. Τι σας δίνει χαρά σε αυτό τον τομέα;

Λόγω της διαμονής μου στην Αθήνα πια, δεν ήταν εφικτό να κρατήσουμε το φυσικό κατάστημα. Ομως η χαρά του να δημιουργείς κάτι ξεχωριστό ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε πελάτης είναι μια όμορφη και δημιουργική πρόκληση, στην οποία δεν μπορούσα να αντισταθώ και να αφήσω πίσω. Ετσι, αποφασίσαμε να αναλαμβάνουμε περιορισμένες εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Ο λόγος για τον πληθυντικό είναι όχι μόνο για τα πολλά όνειρά μου, αλλά επειδή σε όλα είχα πάντα δίπλα μου τη μητέρα μου, που με βοηθάει ακόμα, και φυσικά τη γιαγιά μου! Το il sogno, λοιπόν, απαρτίζεται από 3 γενιές ονείρου!

Μαριλίνα Σκαρπέτα - Γυναίκα με σημασία: «Θέλω σε ό,τι κάνω να υπάρχει χρώμα»

Το 2018 στήσατε με τον αδελφό σας το Bubble Van, επιχείρηση για καλλωπισμό σκύλων σε 4 τροχούς. Ξεχωρίσατε, βραβευτήκατε… Πώς ήταν η εμπειρία και γιατί γυρίσατε σελίδα;

Το Bubble Van, παρόλο που είναι μία επιχείρηση που δεν περιλάμβανε την τέχνη, περιλάμβανε όμως την αγάπη μου για τη ζωή των τετράποδων φίλων μας! Από μικρή μάζευα ό,τι αδέσποτο έβρισκα, μετατρέποντας το σπίτι μας σε καταφύγιο και τους γονείς μου σε έξαλλους γονείς! Ετσι, μαζί με τον αδερφό μου, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το Van για να συνδυάσουμε το κοινό μας πάθος για τα ζωάκια. Στον ελεύθερό μου χρόνο, έπρεπε να χωρέσω την αγάπη μου για τα χρώματα και τη ζωγραφική. Ξεκίνησα, λοιπόν, σε μία σχολή εικονογράφηση & κόμικς και άρχισα να δουλεύω παράλληλα σαν εικονογράφος παιδικών παραμυθιών. Με τον καιρό συνειδητοποίησα πως δίνω περισσότερη βαρύτητα σε αυτό και κάπως έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθώ με το καινούργιο μου πάθος! Τα παιδικά βιβλία!

«Η εικονογράφηση με εκφράζει 100%»

Εικονογράφος γίνατε επειδή…

Εικονογράφος θεωρώ πως ακόμα γίνομαι και σταδιακά εξελίσσομαι! Είμαι πολύ νέα στον χώρο και παρατηρώντας μεγάλους εικονογράφους που θαυμάζω, συνειδητοποιώ πως κάθε νέο έργο σε εξελίσσει. Κάθε έργο σού φαίνεται καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά κάθε ένα είναι ξεχωριστό γιατί αντικατοπτρίζει ένα διαφορετικό κομμάτι που έχεις μέσα σου, μια άλλη εποχή σου, μια άλλη περίοδο της ζωής σου… Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι η εικονογράφηση είναι το μοναδικό επάγγελμα μέχρι τώρα που εκφράζει 100% το να είμαι ο εαυτός μου! Νιώθω πως γίνομαι εικονογράφος, γιατί απλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά!

Γράφετε κιόλας, για παιδιά. Το βιβλίο σας «Ενας ασυνήθιστος ποντικούλης» κυκλοφόρησε φέτος. Τι σας ιντριγκάρει σ’ αυτό τον μαγικό κόσμο;

Οταν ζωγραφίζεις για παιδιά, προσπαθείς να σκεφτείς σαν παιδί, με αυτή την αθωότητα που τα χαρακτηρίζει αλλά παράλληλα και την ωμή αλήθεια που έχουν μέσα τους. Προσπαθείς να σκεφτείς πολύ πιο ρομαντικά και παραμυθένια, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικά. Την ίδια μαγεία βρήκα και στη συγγραφή των παιδικών βιβλίων. Ο ασυνήθιστος ποντικούλης είναι το πρώτο μου βιβλίο σε συγγραφή και η χαρά μου είναι τεράστια. Θα ακολουθήσουν και άλλα και εύχομαι να τα αγαπήσετε όσο και εγώ!

Αν ζωγραφίζατε τον χαρακτήρα της Μαριλίνας, τι χρώματα θα χρησιμοποιούσατε και ποια κυρίαρχα στοιχεία σας θα απέδιδαν;

Πραγματικά πολύ όμορφη και δύσκολη ερώτηση. Οι επιστήμονες λένε πως το 70% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό. Οι ονειροπόλοι όμως πιστεύουμε ότι το 100% του ανθρώπινου σώματος είναι χρώμα! Ο καθένας από εμάς αντιστοιχίζει σε άλλο κομμάτι του κάποιο διαφορετικό χρώμα και έτσι είμαστε όλοι διαφορετικοί! Σε μένα, λοιπόν, θα ταίριαζε το κόκκινο για την επιμονή μου, αλλά και το ροζ για την παιδικότητά μου, το μαύρο για τη σταθερότητα αλλά και το λευκό για την πίστη μου… Νομίζω λοιπόν πως η απάντησή μου, είναι λίγο από όλα τα χρώματα της γης!

Ονειρεύεστε να…

Ονειρεύομαι… να μπορώ πάντα να ονειρεύομαι!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διονύσης Σχοινάς: Γιορτάζει μαζί με την αγαπημένη του Καίτη Γαρμπή
Σπυροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον πολιτικό γάμο της και οι ευχές
Στρατής Τριλίκης στην «Π»: Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό - Η μεγάλη είδηση για την τοπική κοινωνία είναι δίπλα μας
Κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ της νέας σειράς «Αυτή η νύχτα μένει»