Ματζούφας στο RGC: 6 εκατ. ευρώ για έργα ψηφιακής πόλης στην Πάτρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Έργα 6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Έξυπνων Πόλεων» και αντίστοιχων παρεμβάσεων στην οδική ασφάλεια έχουν εγκριθεί για την Πάτρα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ματζούφας στο RGC: 6 εκατ. ευρώ για έργα ψηφιακής πόλης στην Πάτρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

H Πάτρα είναι από τις πόλεις που πρόκειται να επωφεληθεί σημαντικά από κονδύλια των προγραμμάτων «Smart Cities» και Οδικής Ασφάλειας, του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο πλαίσιο του 11ου Regional Growth Conference 2023, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Ματζούφας.

Ειδικότερα ο κ. Ματζούφας ανέφερε ότι η έχουν ήδη εγκριθεί στο πλαίσιο του προγράμματος 6 εκατ. ευρώ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν αντίστοιχες διαδικασίες για συστήματα ψηφιακής πόλης στην Πάτρα καθώς επίσης και αντίστοιχα ποσά για έργα μικρών και μεγαλύτερων παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας. «Πρόκειται ουσιαστικά για σημειακές παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, δρόμους και έξυπνες διαβάσεις σε σχολεία» επεσήμανε ο κ. Ματζούφας, που έχει ανάγκη η πόλη και θα βελτιώσουν σημαντικό την ποιότητα ζωής.

Παράλληλα ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε πως αυτές οι παρεμβάσεις σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο της μονάδας αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις που αφορούν αναστήλωση μέρους του Κάστρου της Πάτρας και σημείων στην Ολυμπία «έρχονται να προσδόσουν μια σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στη Δυτική Ελλάδα» πάντα σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόγραμμα της Περιφέρειας στο ΕΣΠΑ.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ