Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη σήμερα για τρόφιμα και πρώτες ύλες – Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθούν και οι ανατιμήσεις σε είδη διατροφής και πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα. Εκδοση ΚΥΑ για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη σήμερα για τρόφιμα και πρώτες ύλες - Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας

Η ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, η περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και η πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας αποτελούν τα κύρια θέματα της κυβερνητικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 28/03/2022 στη 13.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά και όλων των συναρμόδιων κυβερνητικών και θεσμικών παραγόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή πιθανού επισιτιστικού κινδύνου, ενώ ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη σενάρια βραχυπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης εκδοχής σε σχέση με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες της Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί το αποθεματικό κρίσης της Ε.Ε. για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με το ποσό που αντιστοιχεί στη χώρα μας από το ευρωπαϊκό ταμείο των 500 εκατομμυρίων ευρώ να ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθούν και οι ανατιμήσεις σε είδη διατροφής και πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα, όπως τα λιπάσματα αλλά και οι ζωοτροφές. Για την πάταξη των φαινομένων της αισχροκέρδειας και τις τεχνητές ελλείψεις που δημιουργούνται οδηγώντας σε ράλι τιμών, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα ζητά από τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας να προχωρήσουν εντός δύο ημερών σε υποχρεωτική καταγραφή των αποθεμάτων τους σε μία σειρά τροφίμων και γεωργικών προϊόντων. Μεταξύ αυτών τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, τα παντός είδους δημητριακά, οι ζωοτροφές, τα άλευρα και τα φυτικά έλαια- εκτός από το ελαιόλαδο- ιδίως το ηλιέλαιο. Στόχος είναι να παρακολουθείται από το αρμόδιο υπουργείο το αποθεματικό που διαθέτει η χώρα μας, το οποίο θα καταγράφεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων αυτών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλαφάτης: «Θησαυρός της ελληνικής γης τα αγροδιατροφικά προϊόντα»
ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία – Συνεδριάζει την Κυριακή η νέα ΚΕ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα
«Απαράδεκτη» η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ λέει το Φόρειν 'Οφις
Στυλιανίδης: Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τον περιορισμό των επιπτώσεων από ενδεχόμενες πυρκαγιές