Με «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ η 15άδα της ΕΛΑΣ: Ορίστηκε η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή Αχαϊας
Τα στελέχη που συγκροτούν την Επιτροπή θα έχουν την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα σε όλη την περιοχή

Με έντονο «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ και με ελάχιστες πινελιές από φρέσκα και πιο ηχηρά πρόσωπα, συγκροτήθηκε, με απόφαση της ΕΛΑΣ από τα κεντρικά, η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή Αχαΐας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.
Είναι προφανές, και απολύτως εύλογο, πως για την επιλογή των προσώπων θα ζητήθηκε και η άποψη στελεχών του κόμματος στην Αχαΐα.
Είναι πιθανό, πάντως, για αμιγώς πολιτικούς λόγους, η κεντρική ΕΛΑΣ να επέλεξε για τις «Νομαρχιακές» πιο έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη, έστω και με κάποια κομματική φθορά, γιατί αυτά θα κληθούν το σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στη μακρά προεκλογική περίοδο.
Τα στελέχη που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή θα έχουν την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα και η εξ αρχής πολιτική δέσμευσή τους είναι ότι δεν θα είναι υποψήφιοι/ες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Υποψήφιος δεν θα είναι ούτε ο Βασίλης Αϊβαλής, που πριν από λίγο καιρό είχε οριστεί συντονιστής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη.
Τα 15 πρόσωπα που επελέγησαν να συγκροτήσουν την Συντονιστική Eπιτροπή Αχαΐας:
-Δημήτρης Αβράμης: Πατρινός, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων, επί θητείας Δημαρά, επαγγελματίας υγείας με ειδίκευση στις ιατρικές απεικονίσεις.
-Μανώλης Βέμης: Αθηναίος, με καταγωγή από το Ναύπλιο, φυσικός (αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μετά ρίζωσε εδώ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και στη διαχείριση αποβλήτων, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους στην Αχαΐα.
-Ηλίας Γρηγόρης: Πατρινός, χειρουργός οδοντίατρος. Υποψήφιος βουλευτής της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων.
-Γιώργος Ιωαννίδης: Αιγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας.
-Κώστας Κακκαβάς: Καλαβρυτινός, πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Καλαβρύτων.
-Μαρίνος Καπελές: από την Ανδρίτσαινα Ηλείας, ζει στην Πάτρα από το 1992. Είναι πρόεδρος στο Σωματείο Οδηγών Ταξί, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Αϊβαλή στις δημοτικές εκλογές του 2023.
-Πολύβιος Κατσάνης: διοικητικός υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δυτ. Ελλάδας, πρώην στέλεχος της Νέας Αριστεράς.
-Δημήτρης Κομνηνός: Πατρινός, δικηγόρος, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Καρπέτα το 2023, επί πολλά χρόνια μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
-Δημήτρης Κουτρουμπέλας: από Ερύμανθο, συνταξιούχος υπάλληλος.
-Γιάννης Λάμπρου: Πατρινός, στέλεχος των ΕΛΤΑ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της Νέας Αριστεράς.
-Αντεια (Αρχοντούλα) Λοτσάρη: Πατρινή, δικηγόρος, ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2023 με την παράταξη Αϊβαλή.
-Κώστας Μαλαμής: από τα Σουδενέικα της Δυτικής Αχαΐας, πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός μηχανικός, από τα ιδρυτικά μέλη και σήμερα σκηνοθέτης και συντονιστής στο θέατρο ΑΓΟΡΑ της Πάτρας.
-Βασιλίνα Νικολοπούλου: φιλόλογος, πρώην μέλος της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα.
-Γωγώ Παπανίκου: από Πάτρα, νοσηλεύτρια στο Noσοκομείο Αιγίου.
-Κωνσταντίνος Παπαστάμκος: ψηφιακός δημιουργός.
* Η συγκρότηση της Επιτροπής σε σώμα, για να εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος (φαβορί ο Κ. Μαλαμής), θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
Σε εξέλιξη σίριαλ με Γ. Παππά
Δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες «φωτογραφίζουν» πιθανή έξοδο του Γιώργου Παππά από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξετάζει αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών της ΕΛΑΣ, με τον κ. Παππά να βρίσκεται κοντά στην έξοδο και να αναζητείται ο αντικαταστάτης του, λίγες εβδομάδες μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις τραπεζικές θυρίδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr: «Στην Αμαλίας έχει ανοίξει πλέον σοβαρά η συζήτηση για την αντικατάστασή του, ενώ έχουν ήδη γίνει κρούσεις σε άλλους τομεάρχες προκειμένου να αναλάβουν τη θέση του. Εφόσον οι συζητήσεις καταλήξουν, η αλλαγή δύσκολα θα περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παππά. Η μετακίνηση ενός τομεάρχη στο οικονομικό επιτελείο θα αφήσει κενό στο χαρτοφυλάκιο που κατέχει σήμερα και, εκ των πραγμάτων, θα προκαλέσει ένα μικρό ντόμινο αλλαγών στη σημερινή διάταξη».
Διαβάστε επίσης: Γιώργος Παππάς: Με δεύτερο κομπιουτεράκι – Τα λάθη που έγιναν και η ανάγκη της απόδειξης ότι όσα λέγονται δεν είναι λάθος
«Οι αποφάσεις για τον Γιώργο Παππά θα δείξουν πλέον αν ο Αλέξης Τσίπρας περιορίζεται σε μια διορθωτική κίνηση στο οικονομικό επιτελείο ή αν η Αμαλίας ετοιμάζεται να ξαναμοιράσει συνολικά την τράπουλα των τομεαρχών» κατέληγε το δημοσίευμα.
Από το πολύ στενό περιβάλλον του Γιώργου Παππά έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η εξής επισήμανση για το θέμα: «Υπάρχουν κάποια κέντρα που, για δικούς τους λόγους, επιχειρούν εδώ και καιρό να’’πριονίσουν’’ την καρέκλα του κ. Παππά. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Γιώργος μίλησε και πάλι χθες με τον πρόεδρο, ο οποίος, όπως του μετέφερε, εξακολουθεί να τον περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν υφίσταται θέμα αντικατάστασής του».
Η ΕΛΑΣ οργανώνεται στην Αχαΐα: Τα 15 πρόσωπα της Συντονιστικής Επιτροπής
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News