Με οδηγό την ενότητα

*Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

οδηγό

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επαναβεβαίωσε εμφατικά τη στήριξη των μελών μας, της βάσης μας, στο πρόσωπο του προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη.

Προσωπικά, συμπορεύομαι μαζί του στην προσπάθεια αναγέννησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με κύριο πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αντίπαλός μας είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία δοκιμάζεται σκληρά στις μέρες μας η ελληνική κοινωνία. Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, όπως και η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι οι επιπτώσεις μιας ανάλγητης πολιτικής, στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αντιταχθούμε με συγκεκριμένες προτάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τους την υποστήριξη του δοκιμαζόμενου πολίτη.

Η κοινωνία μάς χρειάζεται, μας έχει ανάγκη, κι εμείς δεν έχουμε το παραμικρό να της γυρίσουμε την πλάτη. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της, αρωγός της, σύμμαχός της. Να γίνουμε ο «βράχος» της για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της, για μεγαλύτερους και τουλάχιστον αξιοπρεπείς μισθούς, για μια καλύτερη δημόσια Υγεία, για μια ανώτερη δημόσια Παιδεία, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, για να πετύχουμε αυτήν την υψίστης πολιτικής σημασίας αποστολή μας, επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι.
Μόνο με την ενότητα και την ομοψυχία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ως πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Προχωράμε μαζί του για την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης, έχοντας μπροστά μας τον καθοριστικό σταθμό των ευρωεκλογών, στις οποίες επιβάλλεται να στείλουμε ένα πρώτο μήνυμα νίκης!

*Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.