Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο, εβδομάδα με κέρδη 2.24% στον ΔΓ
Συνολικά 62 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 41 κατέγραψαν απώλειες και 33 έμειναν σταθερές.
Με μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από υποτονικό κλίμα και τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος σε θετικό και αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα που το Ελληνικό Χρηματιστήριο αθόρυβα έκλεισε με κέρδη 2,24%.
Παρά την αιφνιδιαστική εμπλοκή στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν που αρχικά φάνηκε να προβληματίζει τους επενδυτές και μια υποχώρηση χτες Πέμπτη που χαρακτηρίστηκε κυρίως ως τεχνικής φύσης μετά από σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη, οι αγοραστές επικράτησαν των πωλητών.
Στη λήξη της συνεδρίασης, o Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με οριακά κέρδη 0,17% στις 2.475 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 457 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 96,52 εκατ. τεμάχια. Συνολικά διακινήθηκαν 49 πακέτα συνολικού τζίρου 103 εκατ. ευρώ.
Εβδομαδιαία κέρδη 2,24% για τον ΓΔ με το βλέμμα στις 2.500 μονάδες
Ο γενικός δείκτης στα χαμηλά ημέρας έφτασε στο -0,15% και τα υψηλά ήμερας ήταν στο +0,55%.
Όπως σημειώνει στην ανάλυσή του ο κ. Μάνος Χατζηδάκης της Beta Χρηματιστηριακής, διαγραμματικά, οι 2.489 μονάδες αποτέλεσαν το πέρας της ανόδου και συνέπεσαν με την εμφάνιση υπερτιμήσεων στους βραχυπρόθεσμους ταλαντωτές, φαινόμενο που τελευταία είχε παρατηρηθεί στις 5 Φεβρουαρίου. Η διόρθωση προς ώρας δεν έχει σημάδια έντασης, είναι μάλλον περιορισμένη και ελεγχόμενη καθώς εξελίσσεται περισσότερο με την μορφή συσσώρευσης στα ψηλά. Αν και οι ταλαντωτές δεν έχουν δείξει σημάδια αποφόρτισης η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε επισκέψεις πολυετών υψηλών δείχνει ότι ολοκληρώνεται σε δύο χρόνους.
Τέλος στη γραφειοκρατία των ΔΟΥ: myPoint, το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης
“Επομένως θα αναμέναμε μια εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης των 2.500 μονάδων που θα ολοκληρώσει κύμα ανόδου από τα χαμηλά των 2.193 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση το ανοδικό χάσμα της 12ης Ιουνίου μεταξύ 2.396 – 2.415 διατηρεί τις ιδιότητες της βραχυπρόθεσμης στήριξης της αγοράς ενώ ανοδικά η αγορά δεν έχει πρακτικά κάποιο επίπεδοαναφοράς που θα μπορούσε να θεωρηθεί πεδίο αύξησης της προσφοράς” προσθέτει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξαμηνιαίες αξιολογήσεις των δεικτών STOXX και FTSE Russell αναμένεται να ενισχύσουν τις συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση. Η CrediaBank αναμένεται να είναι βασικός ωφελούμενος, με την ένταξή της σε μια σειρά διεθνών και εγχώριων δεικτών, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap. Αντίθετα, οι Ελλάκτωρ και Σαράντης θα αφαιρεθούν από τους κύριους δείκτες.
Ο τραπεζικός κλάδος ΔΤΡ υποχώρησε κατά 0,17% στις 2.848 μονάδες ενώ οι τράπεζες που τον απαρτίζουν σημείωσαν: Alpha Bank (-0,34%), Eurobank (+2,80%), Πειραιώς (-0,32%), ΕΤΕ (+0,58%), Optima (+0,39%), Κύπρου (+0,6%). Η Credia κέρδισε 0,16%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE έκλεισε οριακά θετικά στις 6.290 μονάδες και ο αντίστοιχος της μεσαίας, ο FTSEM κέρδισε 1,40% στις 3.209 μονάδες.
Τα μεγαλύτερα κέρδη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατέγραψαν Εlvalhalcor (+14,19%), Viohalco (+9,11%), Aktor (+3,44%), Cenergy (+3,41%), Lamda (+3,41%), ΕΥΔΑΠ (+2,67%) ενώ απώλειες κατέγραψαν ΕΛΠΕ (-2,10%), Titan (-1,48%).
Στη μεσαία, κέρδη κατέγραψαν ΑΔΜΗΕ (+5,36%), ΑΒΑΞ (+4,3%), Ελλακτωρ (+3,65%), Κρι Κρι (+3,17%).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
