Μεγάλο χτύπημα της Europol σε βαλκανικό καρτέλ ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν τόνοι κοκαΐνης

Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Europol

Στην εξάρθρωση ενός τεράστιου δικτύου ναρκωτικών κατάφερε να φτάσει η ισπανική υπηρεσία, «Guardia Civil», σε συνεργασία με τη Europol, μετά από επιχειρησιακό συντονισμό διάρκειας τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 40 άτομα και κατασχέθηκαν οκτώ τόνοι κοκαΐνης. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «Guardian», από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένα βαλκανικό καρτέλ χρησιμοποιούσε κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης στη δυτική Αφρική και στις Κανάριες Νήσους για τη μεταφορά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν έφθαναν τα ναρκωτικά στην Ευρώπη, διακινούνταν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο μέσω κέντρων διανομής στο Βέλγιο, την Κροατία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η Europol ανέφερε ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης είχαν, επίσης, βάσεις στην Τουρκία και το Ντουμπάι. «Από εκεί, χειρίζονταν τα κέντρα ελέγχου και διοίκησης του εγκληματικού δικτύου», ανέφερε η υπηρεσία επιβολής του νόμου της ΕΕ.

«Οι έρευνες εντόπισαν μια σημαντική απειλή: την ικανότητα των εγκληματιών να συνεργάζονται στενά και να συνδέονται με εγκληματικές ομάδες σε μακροπρόθεσμη βάση, ώστε να διευκολύνουν τη διακίνηση ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

 

Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου – εντός Φωτήλας

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα κατηγορούμενων να αναιρεθούν τα ισόβια

Τουρκικό ριάλιτι έκανε γυρίσματα στο Αιτωλικό, οι πρώτες εικόνες