ΜέΡΑ25: Κάλεσμα Βαρουφάκη από την Αλεξανδρούπολη για συστράτευση – Το μήνυμα του

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στέλνει το δικό του μήνυμα με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ανοικτή πρόκληση για αντιπολεμική, πατριωτική συστράτευση.

Γιάνης Βαρουφάκης

Κάλεσμα για αντιπολεμική, πατριωτική συστράτευση στέλνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από την Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας πως «η αντίσταση στον παραλογισμό του πολέμου δεν είναι αντι-ευρωπαϊσμός και δεν σημαίνει ανοχή στον Πούτιν».

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει στο μήνυμά του ότι κανείς σε ΕΕ και ΗΠΑ δεν κάνει τίποτα για να αποκλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ όσοι αντιτάσσονται στην λογική της κλιμάκωσης δαιμονοπιούνται η παρουσιάζονται ακόμα και σαν Ρώσοι πράκτορες.

Παράλληλα τονίζει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο του Αμερικανικού στρατού και προσθέτει όμως ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τα σύνορά μας σε περίπτωση τουρκικής εισβολής.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη

O πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται γοργά. Κανείς στην ΕΕ δεν κάνει το παραμικρό για να τον αποκλιμακώσει. Το αντίθετο – ως πολεμοχαρείς μαζορέτες της Ουάσιγκτον γιορτάζουν την κλιμάκωσή του ενώ οι φωνές που αμφισβητούν την λογική του κλιμάκωσης φιμώνονται και δαιμονοποιούνται ως χρήσιμοι ηλίθιοι το Πούτιν – αν όχι Ρώσοι πράκτορες

Η ολοκληρωτική τακτική του ευρωπαϊκού κατεστημένου να δαιμονοποιεί όποιες και όποιους δεν θεωρούν ότι περισσότερος πόλεμος είναι η λύση στον πόλεμο θυμίζει την ρήση και την πρακτική του Χέρμαν Γκαίριγκ:

«Αν και οι άνθρωποι δεν θέλουν τον πόλεμο, μπορούν εύκολα να τον αποδεχτούν, να συρθούν σε αυτόν μέσα από ψέμματα και δαιμονοποίηση. Πείθοντάς τους ότι απειλούνται από μη πατριώτες ειρηνιστές έτοιμους να αφήσουν την πατρίδα ανοχύρωτη.»

Αυτή η τακτική βλέπουμε να εφαρμόζεται σήμερα στην Ευρώπη, στην Τουρκία, στην Ελλάδα – με μοναδικούς ωφελημένους τους εμπόρους όπλων.

Σήμερα, από εδώ, από την Αλεξανδρούπολη την οποία οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέστησαν ορμητήριο του Αμερικανικού στρατού, ο οποίος δεν θα σηκώσει καν το μικρό του δακτυλάκι για να προστατεύσει τα σύνορά μας σε περίπτωση Τουρκικής εισβολής, από την Αλεξανδρούπολη που την κατέστησαν τραγικό επίκεντρο όλο και πιθανότερης πυρηνικής σύρραξης – εδώ, από την Αλεξανδρούπολη, το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον Κόσμο ολάκερο, σε πατριωτική, αντιπολεμική συστράτευση εναντίον της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία – μιας κλιμάκωσης που ανοίγει ορέξεις των πολεμοχαρών για κλιμάκωση και θερμά επεισόδια εδώ διπλά μας, στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Η αντίσταση στον παραλογισμό του πολέμου δεν είναι αντι-ευρωπαϊσμός, δεν σημαίνει ανοχή στον Πούτιν, δεν σηματοδοτεί την οποιαδήποτε ανοχή σε επιβουλές αναθεωρητικών γειτόνων.

Η αντίσταση στον παραλογισμό του πολέμου και στους εμπόρους του είναι αυτονόητο καθήκον των πατριωτών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυσικό αέριο
Βασίλης Κικίλιας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργός Υγείας