Μεσολόγγι: Βγήκε από το κελί της φυλακής αλλά… η ΕΛ.ΑΣ τον «έπιασε» να κλέβει πάλι!

Το σπίτι που μπήκε στο στόχαστρο επιτήδειων αλλά και “γνώριμων” στην ΕΛ.ΑΣ για τη δράση τους…

Μεσολόγγι

Ένα ολόκληρο σπίτι άδειασε το τελευταίο διάστημα μια ομάδα Ρομά το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου.

Οι δράστες δεν δίστασαν όμως να «χτυπήσουν» ακόμα και μέρα- μεσημέρι, για δεύτερη φορά το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr, το σπίτι αυτό είναι κλειστό εδώ και κάποιους μήνες καθώς η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια έφυγε από τη ζωή και επειδή τα παιδιά της κατοικούν σε άλλο σπίτι δεν το χρησιμοποιούσαν για πολύ καιρό.

Οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι το σπίτι δεν κατοικείται πλέον οπότε πριν από έναν μήνα περίπου το διέρρηξαν και πήραν από μέσα ότι βρήκαν μπροστά τους σε ασημικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο γιός της ιδιοκτήτριας όταν το πληροφορήθηκε από τους γείτονες κάλεσε την αστυνομία όμως οι δράστες δεν βρέθηκαν. Αυτός φαίνεται ήταν και ο λόγος που το περασμένο Σάββατο στις 2,30 περίπου το μεσημέρι «ξαναχτύπησαν».

Πιθανώς να μην ήταν οι ίδιοι, όμως φάνηκε να γνωρίζουν τα κατατόπια, αφού αυτή την φορά «ξήλωσαν» τα σιδερένια κάγκελα από ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του σπιτιού και με λοστούς άνοιξαν το παράθυρο και μπήκαν μέσα.

Αυτή την φορά αποφάσισαν να πάρουν και τα χαλιά και άρχισαν να τα κατεβάζουν στο ισόγειο για να τα βγάλουν έξω. Οι γείτονες άκουσαν θόρυβο και ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Την ώρα που έφτασε στο σπίτι συμπωματικά περνούσε και ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και έκανε το καθήκον του πιάνοντας τους δυο κλέφτες ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η αστυνομία που έφθασε και τους συνέλαβε και «επισήμως».

Επρόκειτο για δυο νεαρούς Ρομά, ο ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Ο ενήλικος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε δυο μήνες φυλάκισης. Το χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από έναν μήνα περίπου είχε αποφυλακιστεί καθώς εξέτισε ποινή για παρόμοια αδικήματα δηλαδή κλοπές και διαρρήξεις.

Αυτό φυσικά δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει την δράση του οπότε θα οδηγηθεί και πάλι στην φυλακή. Σε δυο μήνες όμως θα είναι και πάλι ελεύθερος οπότε προφανώς θα συνεχίσει την δράση του.

 

Πηγή: aixmi-news.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Ο χώρος Πολιτισμού τελεί σε αναμονή – Τι συμβαίνει με το Εργοστάσιο Τέχνης

Πάτρα: Έφτασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Κρίσιμη η κατάσταση του φοιτητή – Θα εμβολιαστούν 20 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του

Πάτρα: Προφυλακίζονται μάνα και γιος που έκρυβαν ναρκωτικά σε ψησταριά

Πώς περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό – «Ήταν κάτι πολύ άγριο»