Μετά τον Άραξο και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στη «μάχη» των αεροδιακομιδών ασθενών

Ενισχύονται οι αεροδιακομιδές στην 6η ΥΠΕ. Και η Ανδραβίδα ορίστηκε βάση ετοιμότητας και επιφυλακής.

Μετά τον Άραξο και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στη «μάχη» των αεροδιακομιδών ασθενών

Το αεροδρόμιο του Αράξου πρωταγωνιστεί στις δεκάδες αεροδιακομιδές που γίνονται από τα νησιά του Ιονίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αλλά και ασθενών, κυρίως παιδιών, που διακομίζονται από το ΠΓΝΠ σε ειδικά κέντρα του εξωτερικού όπως και για τη μεταφορά μοσχευμάτων.

Πλέον στις αεροδιακομιδές προστίθεται και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας που συμπεριλαμβάνεται στις νέες έξι βάσεις αεροδιακομιδών και αεροπερίθαλψης, ετοιμότητας και επιφυλακής που ανακοίνωσε από την Κεφαλονιά την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με σχετικά ρεπορτάζ, οι ελλείψεις γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων έχει επιβάλει πολλές φορές τη μεταφορά ασθενών στην Πάτρα.

«Είμαστε στην τελική φάση εκπόνησης μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη δημιουργία έξι βάσεων αεροδιακομιδών και αεροπερίθαλψης, ουσιαστικά για ατυχήματα που γίνονται στα βουνά μας. Δεν μπορούμε να συζητάμε, ας πούμε, για ορεινό τουρισμό σε μία ορεινή χώρα κατά βάση, όπως είναι η ηπειρωτική Ελλάδα, και να μην έχουμε ελικόπτερα τα οποία να μπορούν να πηγαίνουν γρήγορα. Αλλά να παρέχουν πραγματική προνοσοκομειακή φροντίδα, όχι απλά τα ελάχιστα τα οποία μπορούν να κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, χαρακτήρισε στην «Π» ιδιαίτερα σημαντική τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Η επέκταση είναι απαραίτητη και αναγκαία. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι από τις πιο δύσκολες καθώς έχει νησιωτικές περιοχές αλλά και ορεινές. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχουμε ένα οργανωμένο δίκτυο αεροδιακομιδών. Εχουμε δει συχνά-πυκνά περιστατικά που χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση».

Ο κ. Καρβέλης πρόσθεσε επίσης ότι στις αεροδιακομιδές συμβάλλουν επίσης και τα ελικοδρόμια. «Εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που διαθέτει ελικοδρόμιο και το χρησιμοποιούμε, σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσουμε και το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι θωρακιζόμαστε ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη των πολιτών».

Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΚΑΒ έχει ενισχυθεί με δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία προσέφερε το Ιδρυμα Νιάρχος και αρχίζουν να πετάνε με μεγαλύτερη συχνότητα ώστε να μην επιβαρύνεται συνεχώς η Πολεμική Αεροπορία.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Συνεχίζεται το πλύσιμο των πλατειών αλλά και των κάδων απορριμμάτων
Άννα Μαστοράκου: Στη διημερίδα του «Καραμανδανείου» με θέμα «Πρακτικά παιδιατρικά και νεογνολογικά θέματα»
Πάτρα: Πετυχημένη ημερίδα για το έργο Tribute - Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα
Πάτρα - Πολύνεκρο τροχαίο: Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της